Extranet

JGP 2016 Drážďany (Něm.)


Seriál juniorské Grand Prix 2016 bude v tomto týdnu zakončen u našich německých sousedů,těsně za naší hranicí v Drážďanech. A bude to pro české krasobruslení soutěž velmi významná. Sportovní dvojice Anna Dušková / Martin Bidař má totiž po vítězství v Ostravě velkou šanci postoupit druhý rok po sobě do finále tohoto seriálu. Vzhledem k vývoji soutěží by jim dokonce mělo stačit v pohodě na postup do prosincového finále v Marseille umístění do pátého místa. A za určitých okolností dokonce i šesté nebo sedmé pořadí může být ještě dostačující. Ale Anna, Martin a jejich trenérka Eva Horklová určitě pomýšlí na medaile nebo dokonce na umístění nejvyšší. Jejich tradičním největším soupeřem budou tři ruské dvojice a hlavně Mishina / Mirzoev, druzí z MS juniorů, které náš pár vyhrál. Mishina / Mirzoev míří do Drážďan také s jednou výhrou, a to ze Saransku.

V sólových kategoriích nás budou reprezentovat Elizaveta Ukolova (v Ostravě 14.) a Radek Jakubka (v Ostravě 16.)

Ve čtvrtek 6. 10. čekají krátké programy Radka (jako jedenáctý ve 14:26) a později večer i Elizavetu (jako čtrnáctá v 19:22).

Anna s Martinem pojedou krátký program sportovních dvojic v pátek 7. 10., jako předposlední dvojice ve 12:52.

Juniory čekají volné jízdy v pátečním brzkém večeru, juniroské sportovní dvojice a juniorky pak v průběhu soboty.

06. 10. 2016

Oba naši zástupci zajeli čisté krátké programy.

Elizaveta Ukolova předvedla na Mozartovu hudbu 3Lo z kroků, kombinaci 3S+2T a 2A z těžkého nájezdu.  Všechny piruety „točila“ na level (stupeň obtížnosti) 4 a kroková sekvence byla na „trojku“. Bodovým ziskem 50,50 (nejvyšší bodový zisk sezóny v KP mezi našimi juniorkami) je zatím v nabité konkurenci na devátém místě. Krátký program, který Elizaveta zajela s oprávněným úsměvem, zhlédněte zde.

Radek Jakubka „vyskákal“ vše plánované: 3Lz+3T (a to přesto, že Lutz měl hodně nečistý dopad, zařadil Radek toeloop v trojité podobě, a i když skončil s rukou na ledu, bravo za odvahu), 3Lo a 2A, k tomu předvedl piruety v levelech 3 a 4 a krokovku na dvojku. Odměnou mu je osobní rekord 52,18 bodu a průběžné 14. místo. Zde je Radkův krátký program.

 

 

7. 10. 2016

Po krátkém programu sportovních dvojic jsou Anna Dušková / Martin Bidař na třetím místě se ziskem 58,58 bodu a míří mílovými kroky do finále soutěže. K ještě lepšímu bodovému zisku tentokrát chyběly pouze čisté výjezdy ze skoků, kdy, jak u dvojitého sólového axela, tak u odhozeného trojitého Lutza měla Anna tolik energie, že skoky mírně přetočila s dopadem na dvě nohy. Záznam KP na tomto odkazu.

Ve volné jízdě na loňský hit Davida Guetty a zpěváka Sama Martina Dangerous vstoupil Radek Jakubka ne úplně jistou kombinací 3S+1Lo+3S (s poníženým druhým Salchowem) a poté s pádem u 3Lz, ale pak se vzchopil k velmi dobrému výkonu okořeněnému 4 čistými trojitými skoky (včetně zopakovaného 3Lz, a to v kombinaci) a dvěma 2A, k čemuž přidal tradičně dobře „nalevelované“ piruety. Odměnou mu byl osobní rekord 101,35 bodu (a poprvé pokořená stobodová hranice) a celkovým ziskem (a také rekordním) 153,73 bodu skončil na velmi dobrém čtrnáctém místě. Volnou jízdu Radka Jakubky najdete zde.

 

8. 10. 2016

Anna Dušková / Martin Bidař mají další medaili ze soutěží juniorské Grand Prix! Tentokráte vybojovali v Drážďanech stříbro, již čtvrtou medaili pro ČR v tomto ročníku juniorské Grand Prix. Ve volné jízdě zaútočili na ruské páry před sebou a jeden z nich se jim podařilo odsunout o obrovských 10 bodů za sebe. Předvedli skvělý trojitý twist (dokonce level 3), výborné odhazované trojité skoky (Flip a Salchow) a také všechny zvedačky a piruety v úrovni 4 (až na drobnou výjimku zadní vnější spirály smrti, která byla ve stupni obtížnosti 3). A tak jedinou vadou na kráse byl pád Martina po sólovém trojitém Salchowu. Posunuli si tak letošní nejlepší výkon o další čtyři body na 165,51 bodu. Volnou jízdu zhlédněte zde. Třešničkou na dortu je samozřejmě postup Anny a Martina do finálové soutěže JGP v prosinci v Marseille.

Elizaveta Ukolova začala volnou jízdu na hudbu z filmu Mistr a Markétka famózně: 3Lo, 3Lz+1Lo+2S, 3S+2T a 2A, bohužel pak začala ubírat z otáček skoků a upadla u nedotočeného 3Lz. Ale protože všechny její piruety získaly stupeň obtížnosti 4 a krokovky 3 vylepšila si Elizaveta výrazně letošní nejvyšší bodový zisk na 132,88 bodu a skonšila na 12. místě konečného pořadí. Zde je volná jízda Elizavety.

 

Stejně jako v předchozích letech i v roce 2016 můžete sledovat kompletní přenosy všech soutěží živě na "ISU Junior Grand Prix YouTube Channel".
 

Kompletní výsledky JGP Německa najdete zde.


Karel Oubrecht, GS


přidáno 2016.10.05 16:37:17

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací