Extranet

Grand Prix 2016


Čeští krasobruslaři obdrželi tři pozvánky do soutěžního seriálu Grand Prix Mezinárodní bruslařské unie (ISU):

- Michal Březina se účastní Grand Prix Kanady a Číny;

- taneční pár Cortney Mansour / Michal Češka se představí při Grand Prix Francie.

Trophee de France, Paříž, termín 10. - 13. 11. 2016

Svou vůbec první soutěž Grand Prix absolvovali Cortney Mansour a Michal Češka. A premiéra to byla povedená. V obou částech soutěže zůstali pouze mírně za svými osobními rekordy z nedáveného Memoriálu Ondreje Nepely a celkovým bodovým ziskem 140,92 skončili na 8.místě konečného pořadí tanečních párů

Podívejte se na konečné výsledky GP Francie .

A zde si prohlédněte jízdy Cortney a Michala: krátký tanec a volný tanec (zdroj: YouTube).

 

Skate Canada International, Mississauga, Ontario, termín 27. - 30. 10. 2016

V krátkém programu byla ještě na Michalu Březinovi vidět zádovní nejistota a nevyježděnost. Povedl se mu výtečný 3A, ale kombinace 3F + 3T  obdržela od rozhodčích záporné hodnocení, a protože u Lutza Michal ubral otáčku, pouze 2 Lutz z kroků, dostal nulové hodnocení, protože senioři mají předpesný z kroků skok minimálně trojitý. Michala trochu zachránily známky za programové komponenty, ale i tak se našel pouze ve spodní části výsledkové listiny, na 9. místě se ziskem 70,36 bodu.

Celkový dojem pak ale výrazně napravil povedenou volnou jízdu, při které předvedl 6 podařených trojitých skoků a k tomu krokovku a všecny piruety s výrazně kladným hodnocením ve stupních obtížnosti 4 (až na závěrečnou kombinovanou piruetu, u které byl "level" 3, ale s výborným hodnocením). Jedinou vadou na kráse tak byl mírn nedotočený 4 Salchow na úplném začátku jízdy, ale bez pádu.

Tato volná jízda (157,06 bodu) Michala Březinu katapultovala na konečné 4. místo celkového pořadí se ziskem 227,42 bodu.

A nyní pár odkazů: krátký program a volná jízda Michala Březiny (zdroj: YouTube) + celkové výsledky GP SCI.

 

Karel Oubrecht, GS

 


přidáno 2016.10.30 10:53:49

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací