Extranet

Taschlerovi ovládli krasobruslařský závod v Astaně, Mrázkovi při své letošní premiéře čtvrtí


Svůj druhý start v této sezoně proměnili ve vítězství Natálie a Filip Taschlerovi, v tancích na ledě ovládli Denis Ten Memorial Challenge v kazachstánské Astaně. Ve stejné kategorii zahájili svou sezonu Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří si odváží čtvrté místo. Mezi ženami závodila Eliška Březinová, která dojela dvanáctá.

Taschlerovi získali v rytmickém tanci 73,03 bodu a byli průběžně druzí, nejlepší volná jízda za 116,20 bodu je však dovedla až k vítězství a součtu 189,23 bodu. „Celý závod jsme si moc užili,“ řekli hned po něm sourozenci. „S programy jsme spokojení, u kraťasu jsme měli jednu chybu, kdy jsme od rozhodčích dostali u jednoho prvku varování, tak na to si budeme muset dát pozor,“ dodali. Všichni závodníci se také museli vypořádat s netypickým rozměrem kluziště. „Bylo to náročné, ledová plocha byla o hodně menší, takže jsme si museli zvyknout a přizpůsobit elementy,“ doplnili Taschlerovi.

Po dvou týdnech od svého prvního startu v sezoně v německém Oberstdorfu na Nebelhorn Trophy změnili ve svých jízdách nějaké prvky. „První závod v sezoně je vždy trochu stresující, ale vzali jsme si k srdci všechnu zpětnou vazbu od rozhodčích a snažili se na tom pracovat. Teď uděláme to samé a těšíme se na Grand Prix,“ shodli se. V rámci této prestižní série závodů budou na Skate Canada, které bude 25.-27. října hostit Halifax, a na Finlandia Trophy, která proběhne 15.-17. listopadu v Helsinkách.

V Astaně zahájili svou sezonu Kateřina a Daniel Mrázkovi. Juniorští mistři světa v tancích na ledě z roku 2023 zakončili svou loňskou, první seniorskou, sezonu třináctým místem na mistrovství světa v Montealu. I letos se budou snažit na tento krok mezi elitu navázat. Jejich rytmický tanec je v této sezoně, kdy je pro něj dané téma hudba 50. až 70. let, na skladby skupiny Beatles. V Kazachstánu za něj dostali 72,29 bodu a byli průběžně čtvrtí. Jejich volnou jízdu letos doprovází klasická hudba, kterou složil skladatel Kerry Muzzey spolu s producentem Andrew Skeetem, tentokrát jim vynesla 108,47 bodu a byla pátá nejlepší. V celkovém součtu to stačilo na čtvrté místo a 180,75 bodu. „Naše nové tance se nám moc líbí, jezdí se nám velmi dobře. Cítíme, že je ještě nemáme tak úplně "pod kůží", ale to chce čas a trénink a bude to dobré,“ řekli po soutěži Mrázkovi. „S rytmickým tancem jsme s naším výkonem spokojeni. Zajeli jsme jak umíme. Chyby víme, že tam jsou, ale ty budou vždy. Volný tanec je pro nás těžší. Zkusili jsme trošku zariskovat, a dát novou zvedačku, vlastně dvě, do druhé půlky volné jízdy. Tam jsme si ještě trošku nejistí. Avšak vstup do nové sezóny bereme pozitivně a už se těšíme na další trénink a závod,“ dodali Mrázkovi.

I Oni byli pozváni na dva závody série Grand Prix. Své tance předvedou hned na prvním závodě, kterým bude Skate America, kterou bude 18.-20. října hostit Allen, poté pojedou na Grand Prix de France, která proběhne 1.-3. listopadu v Angers.


Na Denis Ten Memorial Challenge závodila také Eliška Březinová. Ta získala v krátkém programu 47,88 bodu a držela třinácté místo. Ve volné jízdě pak získala jako dvanáctá nejlepší 83,64 bodu a toto místo ji se součtem 131,52 patří i celkově.

Výsledky včetně protokolů jsou zde - https://results.d2024.kz/


přidáno 2024.10.05 17:27:07

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací