Extranet

Zprávy z Kongresu ISU - 2.část


Kongres ISU dospěl v pátek 10. června ke svému konci. Poslední den byly na řadě především volby.

Nově zvoleným prezidentem ISU na období let 2022 - 2026 se stal pan Kim Jae Youl (KOR) a mezi prvními gratulanty byl i předseda ČKS Stanislav Židek. Vice-Presidentem pro krasobruslení byl zvolen pan Benoit Lavoie (CAN). Zvoleni byli i další členové Councilu ISU a také předsedové a členové všech 5 technických komisí a komise didciplinární.

Všechny podrobnosti k volbám najdete na tomto odkazu.

Z dalších návrhů zatím nebyl přijat plán na rozdělení sborů rozhodčích na dva panely (jeden pro hodnocení předvedení prvků - GOE, a druhý pro hodnocení komponentových známek). Naopak byl přijat návrh na snížení počtu komponentů z 5 na 3. To se týká zatím seniorských a juniorských kategorií, ale kategorie žactva budou řešeny následně a podrobnosti budou publikovány v aktualizovaných Communicationech ISU.

 

Nejdůležitější změna, schválená v rámci technických pravidel pro krasobruslení, se týká změny krokové sekvence na choreografickou ve VJ juniorů a juniorek:

Choreografická sekvence ve volné jízdě kategorii juniorů a juniorek nahradí krokovou sekvenci. Podle definice, přijaté na Kongresu ISU, musí sestávat z minimálně dvou různých prvků, jako jsou váhy, měsíce,  Ina Bauer, zadní vozíčky, jakýchkoliv skoků s maximálně dvěma otáčkami a piruet. Ve sportovních dvojicích juniorů ještě i z malých zvedaných figur. Ke spojení těchto dvou prvků mohou být použity kroky a obraty. 

Choreografická sekvence bude mít pevnou základní hodnotu a rozhodčí budou přidělovat GOE.

 

Podobně byla do souladu dána i definice choreografické sekvence u párové kategorie juniorů, kde již součástí VJ byla.

 

Již z České republiky zdraví:

 

Stanislav Židek, předseda svazu,

Kateřina Kamberská, předsedkyně TMK

a

Karel Oubrecht, generální sekretář


přidáno 2022.06.13 13:29:13

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací