Extranet

Český krasobruslařský svátek odstartoval, Češi drží naděje na umístění v TOP 5


 

První den ISU Junior Grand Prix of Figure Skating 2022 je minulostí. V Ostrava aréně do akce nastoupilo celkem 8 domácích reprezentantů. Nejlepší z nich byla sportovní dvojice Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou, kteří obsadili 6. místo v krátkém programu.

 

Nejméně početná je tradičně kategorie sportovních dvojic. Český tým Kuciánová/Vochozka nastoupili na led jako druzí v pořadí. „Jízda byla super a jelo se nám výborně. Škoda toho dvojitého axelu, který jsem pokazil. Příště si také dáme větší pozor na nějaký ten pád, který se dnes také objevil,“ hodnotil jízdu Lukáš Vochozka. „Do zítřejších volných jízd půjdeme s tím, abychom zajeli vše perfektně a chceme si to tu hlavně užít,“ doplnila svého kolegu Kuciánová. Soutěž suverénně vedou Američané Saphia Baram a Daniel Tioumentsev.

 

Jako první se však na ledě představili junioři s trojnásobným českým zastoupením. Nejlépe si vedl Damián Malczyk, který obsadil konečnou 14. příčku s 44,95 body. Druhý český reprezentant Vojtěch Warisch předvedl výkon 33,53 bodů. „Byla to pro mě super zkušenost a jsem moc rád, že jsem tady mohl být. Pokazil jsem kombinaci, ale i přes to jsem na sebe pyšný“, řekl devatenáctý nejlepší krasobruslař po krátkém programu. O jedno místo za ním skončil poslední z tria Čechů Matěj Klesal. Jako vedoucí závodní vstoupí do volných jízd závodním z Jižní Korei Minkyu Seo.

 

Poslední a nejdelší částí čtvrtečního programu byla soutěž juniorek. Nejlepší českou závodnicí se stala Michaela Vrašťánková, která obsadila konečnou 21. pozici. Hned za ní skončila Kateřina Hanušová. “Jsem celkem spokojená. Menší chybu jsem udělala na jednom skoku, ale jsem ráda, že jsem si mohla zajet takto významný závod,” ohodnotila dvaadvacátá nejlepší závodnice krátkého programu. Třetí domácí závodnice Lucie Datlová obsadila 27. místo. Soutěž suverénně ovládla japonská krasobruslařka Mao Shimada.

 

Páteční program odstartuje v 11:30 krátkým programem tanečních párů. V odpoledních hodinách vyvrcholí nejprve soutěže sportovních dvojic a následně juniorů.

Ostravské klání lze sledovat živě na ISU YouTube kanále: https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011, startovní listiny a výsledky naleznete na oficiálním webu akce www.jgpostrava.cz nebo stránkách ISU https://results.isu.org/events/fsevent00113498.htm


přidáno 2022.09.01 21:14:28

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací