Extranet

Mrázkovi míří za vítězstvím, sportovní dvojice šestá


 

 

Druhým dnem pokračuje jeden z vrcholů českého krasobruslení ISU Junior Grand Prix of Figure Skating Ostrava 2022. Z českých reprezentantů se nejvíce vedlo sourozencům Mrázkovým, kteří ovládli krátký program tanečních párů.

 

Kateřina se svým bratrem Danielem se na ledě představili jako jedenáctí v pořadí. „Dnes se nám to povedlo. Byl to sice náš vůbec první letošní start ale vyvarovali jsme se velkých chyb. Určitě ale máme ještě na čem pracovat,” ohodnotila výkon po závodě Kateřina. „Víme také ale, že i malé chyby jsou problém a budeme se snažit jich příště udělat minimum. Zítra si to sem půjdeme užít. Je fajn, že je v Ostravě skvělá atmosféra a budeme se na volnou jízdu moc těšit, doplnil sestru Daniel. Český taneční pár vede o více jak pět bodů (70,83) před Brity Bekkerovou a Hernandezem (65,19). Další domácí páry obsadily 11. místo zásluhou sourozenců Blaasových a 16. místo díky Andree Pšurné a Jáchymu Novákovi.

 

První sady medailí se rozdělily v kategorii sportovních dvojic. Zde si i přes několik pádů udrželi šesté místo Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou. „Nejsme s dnešní jízdou moc spokojeni, protože jsme předvedli spoustu chyb. Příště se jich určitě musíme vyvarovat,“ ohodnotila své vystoupení jediná česká dvojice v soutěži. Zlato z Ostravy suverénně berou Američané Sophia Baram a Daniel Tioumentsev s celkovým ziskem 171,36 bodů. 

 

Nejlépe z domácích juniorů skončil čtrnáctý Damián Malczyk. „Dneska jsem měl perfektní úvod. Jak to rychle to dobře začalo, tak to rychle skončilo. Přišly pády, chybičky a nebyla to čistá jízda, jak jsem chtěl. Vidím však potenciál a budu makat, aby to příště bylo už jen a jen lepší,“ zhodnotila současná juniorská jednička. Vítězem se stal Nozomu Yoshioka z Japonska před Italem Nikolaje Memolou a Andreasem Nordebackem ze Švédska. Zbylí dva čeští reprezentanti Vojtěch Warisch a Matěj Klesal byli klasifikováni na 19., respektive 21. pozici.

 

Juniorská Grand Prix vyvrcholí sobotními volnými jízdami juniorek a tanečních párů.

Ostravské klání lze sledovat živě na ISU YouTube kanále: https://www.youtube.com/user/ISUJGP2011, startovní listiny a výsledky naleznete na oficiálním webu akce www.jgpostrava.cz nebo stránkách ISU https://results.isu.org/events/fsevent00113498.htm

 


přidáno 2022.09.03 16:59:56

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací