Extranet

Eliška Březinová skončila na Skate America desátá


Eliška Březinová obsadila na Grand Prix v americkém Norwoodu 10. pozici. Česká reprezentantka získala 152,57 bodu a vylepšila si sezonní maximum o skoro 25 bodů. 

 

Dvacetišestiletá Eliška Březinová dostala pozvánku na Americkou brusli na poslední chvíli, do seriálu Grand Prix se vrátila po osmi letech, kdy skončila devátá na francouzské Grand Prix. Do USA odcestovala česká krasobruslařka ze skotského Dundee, kde minulý týden na Tayside Trophy získala stříbro. Březinová si pro letošní sezonu nechala loňskou krátkou jízdu, spolu se svým trenérským týmem ale změnila šaty a závěrečnou krokovou pasáž. V Norwoodu předvedla dobrý krátký program, byť jako kombinaci zvolila poutze trojitý toeloop s dvojitým toeloopem. Česká reprezentantka si vysloužila 56,65 bodu a do druhé části soutěže šla z průběžného 9. místa. 

 

Březinová vlétla do volné jízdy skvěle, pod trenérským dohledem svého bratra Michala, předvedla první polovinu programu takřka bez chyby. Po změně rytmu ale zaváhala a místo trojitého lutze skočila jen jednoduchý, pak následoval pád po trojitém rittbergeru. I přes srážku za pád to pro Březinovou byl nejlepší letošní výkon ve volné jízdě. Se součtem 153,57 bodu si olympionička z Pekingu pohoršila o jedno místo.

 

Zlatá medaile z prvního letošního Grand Prix putuje do Japonska, Kaori Sakamotová nenechala nikoho na pochybách, získala 217,61 bodu. Stříbro a bronz zůstávají v USA zásluhou mladinké Isabeau Levitové a dvaadvacetileté Amber Glennová. 

 

Další Grand Prix čeká Elišku Březinovou už příští týden, společně se sportovní dvojicí Jelizaveta Žuková a Martin Bidař se představí na Skate Canada. 


přidáno 2022.10.23 22:57:40

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací