Extranet

Žuková s Bidařem skončili při své premiéře na Grand Prix šestí, Březinová je dvanáctá


Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková a Martin Bidař si na Skate Canada odbyla premiéru v seriálu Grand Prix. Pro letošní sezonu české duo změnilo krátký program, na skladbu „Keeping me alive“ předvedli jízdu bez pádu, ale s drobnými chybami. Při sólovém skoku skočila Žuková místo trojitého pouze dvojitý toeloop, při odhozeném trojitém lutzu dopadla na dvě nohy. Nicméně i tak to pro českou dvojici znamenalo nejlepší bodový výsledek sezony a průběžné 6. místo. 

Volná jízda, kterou si Žuková s Bidařem nechali, pouze se změnou kostýmu, z loňska, se povedla o poznání hůře. Česká dvojice si hned v úvodu připsala pád po trojitém toeloopu, poté partnerka opět předvedla pouze dvojitý skok, tentokrát salchow. Žuková s Bidařem získali 101,25 bodu, což je jejich sezónní maximum. Součtem 153,50 bodu se jim o necelý bod a půl podařilo udržet konečnou 6. pozici. Vyrovnali tak 20 let staré umístění Kateřiny Beránkové a Otty Dlaboly z Grand Prix v Japonsku.

 

Líza_Martin.png (1.48 MB)

Foto: ISU

 

Eliška Březinová zakončila náročný měsíc, v němž absolvovala ve třech týdnech tři závody, účastí na Grand Prix v Kanadě. V Ontariu předvedla obstojný krátký program, všechny skoky vyskákala, v úvodní kombinace předvedla dva trojité toeloopy a získala 55,14 bodu. Do volné jízdy šla Březinová z průběžné 11. pozice a od devátého místa ji dělilo jen 0,08 bodu! 

Sobotní program na motivy hudby z filmu Zorro se ji ale tolik nevydařil. Byť nezajela čistou jízdu, při skocích neměla čisté dopady, pomohla si i rukou na ledě, tak se česká reprezentantka poprvé v sezoně dostala ve volné jízdě přes sto bodů. Celkový součet 159,03 bodu ale znamenal propad na konečnou 12. pozici. 

 

Eliška GP.png (839 KB)

Foto: ISU


přidáno 2022.10.30 01:33:20

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací