Extranet

Čeští krasobruslaři budou bojovat o účast na mistrovství Evropy


V Budapešti v pátek odstartuje mistrovství čtyř zemí v krasobruslení. Čeští závodníci se porvou nejen o národní titul, ale i o účast na nadcházejících mistrovství Evropy ve finském Espoo. Celkem se v Maďarsku představí osm sólistů a osm párů.

Tradičně společné mistrovství Polska, Česka, Slovenska a Maďarska se letos koná v Budapešti. Cílem českých reprezentantů i předsedy svazu Stanislava Židka je zlepšení oproti minulému roku. „Kromě účastníku Grand Prix nemáme úplně přehled, jak si kdo vede. Úspěchem pro každého bude výkonnostní a bodové zlepšení,“ říká Židek. 

V Budapešti nebudou chybět hvězdy českého krasobruslení, dvakrát pátý taneční pár z letošního Grand Prix sourozenci Taschlerovi. Jejich soupeři bude pro letošní sezonu nově složený pár Denisa Cimlová a Joti Polizoakis. Premiéru na republikovém šampionátu si odbude Česko nově reprezentující sportovní dvojice Federica Simioli a Alessandro Zarbo. Naopak z rodinných důvodů bude v Budapešti chybět Jelizaveta Žuková a Martin Bidař. 

Největší konkurence bude v kategorii žen, kde se kromě favoritky Elišky Březinové představí pět dalších závodnic, včetně ještě stále věkem juniorky Barbory Vránkové. V kategorii mužů se utkají navrátilec Petr Kotlařík, který se na 4Nationals představí po čtyřech letech, a Georgii Reshtenko. 

Letenku do Calgary na mistrovství světa juniorů si budou chtít vybojovat hned čtyři taneční páry v čele s čerstvě bronzovými z JGP Kateřinou Mrázkovou a Danielem Mrázkem. Loni to této dvojici na republikovém šampionátu nevyšlo, letos si budou chtít napravit chuť. V cestě jim ale budou stát sourozenci Blaasovi, Andrea Pšurná a Jáchym Novák a Eliška Žáková s Filipem Menclem. 

 

PROGRAM MČR:

Pátek 16.12.

13:00 Taneční páry junioři – rytmický tanec

14:35 Taneční páry – rytmický tanec

16:10 Ženy – krátký program

18:45 Muži – krátký program

20:20 Sportovní dvojice junioři – krátký program

20:36 Sportovní dvojice – krátký program

 

Sobota 17.12.

13:00 Taneční páry junioři – volný tanec

14:35 Taneční páry – volný tanec

16:15 Ženy – volná jízda

19:10 Muži – volná jízda

20:55 Sportovní dvojice junioři – volná jízda

21:13 Sportovní dvojice – volná jízda

 


přidáno 2022.12.15 11:33:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací