Extranet

4NATIONALS: Taschlerovi a Mrázkovi po rytmickém tanci jasně první, Březinová ztrácí


V maďarské Budapešti začalo mistrovství čtyř zemí. V pátek byly na programu rytmické tance a krátké programy. 

K republikovému titulu i celkovému vítězství na šampionátu mají dobře nakročeno tanečníci sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi. Ve své kategorii vedou se sezonní maximem o více než deset bodů. Na druhý český pár Denisa Cimlová & Joti Polizoakis mají Taschlerovi náskok 15,15 bodu. 

Podobně jednoznačná je i soutěž juniorských tanečních párů. Sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi se tentokrát vyhnuli pádu a se ziskem 69,89 bodu jsou bezpečně první. Druzí Poláci Sofia Dovhalová a Wiktor Kulesza ztrácí necelých 14 bodů. Hranici zisku padesáti bodů překonali ještě sourozenci Natálie a a Filip Blaasovi, za rytmický tanec si vysloužili 52,20. Andrea Pšurná s Jáchymem Novákem jsou průběžně čtvrtí, Eliška Žáková a Filip Mencl šestí. 

Naopak Elišku Březinovou čeká o titul české šampionky ještě boj. Po krátkém programu je celkově až na sedmé pozici, z Češek je druhá. Šestadvacetiletou reprezentantku v první části závodu porazilao deset let mladší Barbora Vránková. Obě krasobruslařky si sice připsaly srážku za pád, Vránková ale měla lepší technické skóre. Češky dělí jen 0,56 bodu. Vítězka republikového šampionátu by měla jet na lednové mistrovství Evropy do Espoo. Do boje o letenku do Finska se může zapojit ještě průběžně devátá Nikola Rychtaříková, další tři české reprezentantky, Michaela Vrašťáková, Karolína Baťková a Lucie Datlová, uzavírají startovní pole. 

V mužské kategorii si z Čechů lépe vedl Petr Kotlařík, pro kterého to byl první start na 4 Nationals po čtyřech letech. Zisk 65,82 bodu znamená průběžně třetí pozici a první místo z Čechů. Druhý český závodník Georgii Reshtenko upadl po čtverném toeloopu a se srážkou jednoho bodu je zatím na osmém místě. Na Kotlaříka ztrácí 8,08 bodu. 

Sportovní dvojice se v seniorské i juniorské kategorii utkaly jen dvě. Junioři Barbora Kuciánová a Lukáš Vochozka získali 47,33 bodu a jasně převálcovali začínající slovenský pár. Senioři Federica Simioli a Alessandro Zarbo si vyjeli 51,72 bodu. 


přidáno 2022.12.16 20:57:31

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací