Extranet

Patnáct medailí ze Santa Claus Cupu v synchronizovaném bruslení


O víkendu se v Brně konal již 22. ročník Santa Claus Cupu v synchronizovaném bruslení. Ve Winning Group Aréně se představilo celkem 47 týmů. A české týmy se mezi světovou elitou rozhodně neztratily. 

 

Santa Claus Cup se letos odehrál pod hlavičkou ISU. „Je to významný podnik, jeden ze dvou závodů ISU letos v ČR, jediný v synchronizovaném bruslení,“ říká šéfka soutěže Irena Holoubková. Pod ISU závodily seniorské a juniorské kategorie. 

V seniorech mělo Českou dvojnásobné zastoupení. Tým Olympia ale kvůli silné marodce soutěž nedokončil, tým Darlings obsadil čtvrtou pozici. Týmy Harmonia a Kometa ovládly juniorskou kategorii, těsně za medailí zaostal tým Gemini.

 

V NON-ISU kategoriích získala Česká republika dalších třináct medailí. Juniory B ovládly Ice Dreams, Advanced Novice kategorii tým Kometa. Na stupních vítězů je doplnil tým Melodia. 

Dvě medaile vybojovaly české týmy i v kategorii Pre-juvenile a Juvenile. Bronzové medaile vybojoval tým Trend v kategorii Basic Novice. Kategorie Adult, Mixed Age a Masters získaly společně pět medailí. 

 

Vstupné bylo v Brně dobrovolné a celý výtěžek šel na ParaCENTRUM Fénix. „Tahle benefiční tradice už je dlouhodobou záležitostí, letos jsme vybrali 26 tisíc korun,“ doplňuje Holoubková.


přidáno 2022.12.20 17:06:55

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací