Extranet

Ve finském Espoo startuje mistrovství Evropy v krasobruslení


Sedm českých reprezentantů se představí ve Finsku na mistrovství Evropy v krasobruslení, které startuje ve středu 25. ledna. Česká republika obsadí všechny čtyři kategorie. 

Ve finské Espoo Metro Aréně se představí dva muži, jedna žena, jedna sportovní dvojice a taneční pár. Mezi největší české naděje bude patřit sourozenecký taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi. Pro ně je to třetí mistrovství Evropy v kariéře. Loni obsadili třináctou pozici, před dvěma lety skončili dvacátí druzí. Letos byli dvakrát pátí na Grand Prix a na podobnou pozici chtějí útočit i na ME. „Chtěli bychom zabojovat o první pětku,“ říká Natálie Taschlerová.

V ženské kategorii se poprvé představí Nikola Rychtaříková. Ta byla nominovaná na poslední chvíli, protože Barbora Vránková je nemocná. „Pro Nikolu to nebude vůbec jednoduché, ale věřím, že to takhle narychlo zvládne. Držím ji palce,“ říká předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

Hned dvojnásobné zastoupení bude mít Česko v kategorii mužů. Kromě vítěze mistrovství České republiky Petra Koltaříka se představí i Georgii Reshtenko. Pro oba jde o premiérovou účast na mistrovství Evropy. 

Premiéru si na ME odbude i počeštěná sportovní dvojice Federica Simioli a Alessandro Zarbo. 


přidáno 2023.01.22 23:43:30

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací