Extranet

Juniorské tituly pro Tykalovou a Malczyka


První únorový víkend se na mistrovství České republiky do Strakonic sjeli nejlepší juniorští závodníci a závodnice. Mistrovské tituly si odváží největší favorité - Barbora Tykalová a Damian Malczyk.

 

Mistryní České republiky v se stala Barbory Tykalová. Vedoucí závodnice po krátkém programu vstupovala do sobotního dne jako pětadvacátá. První místo si udržela i po volné jízdě a mohla se radovat z titulu domácí šampionky. „Jsem moc ráda. Celou sezónu jsem se poctivě připravovala a jsem šťastná, že to klaplo,“ řekla Tykalová po závodě. „Krátký program se mi úplně nepovedl. Dnes jsem šla na led s tím, abych si ho hlavně užila a to se povedlo,“ dodala na závěr.

 

Navíc se díky vítězství kvalifikovala na juniorské mistrovství světa, které proběhne v kanadském Calgary. „Vůbec jsem nečekala, že se mi toto povede hned prvním rokem v juniorské kategorii. Budu se snažit a pojedu tam s cílem předvést své maximum,“ dodala na závěr krasobruslařka z Uherského Brodu. Stříbro si na krk pověsila Kateřina Hanušová z Pardubic a na bronzový stupínek vystoupala Adéla Vallová

 

Pozici lídra po krátkém programu udržel také Damian Malczyk. Ostravský bruslař zvítězil výkonem 148,48 bodů. „Být mistrem České republiky zní dobře. Jsem hlavně moc rád, že jsem předvedl trojitého flipa, kterého jsem nově zařadil do sestavy. Sice tam jsou ještě drobné věci které musím zlepšit, ale obě jízdy byly dost povedené," zhodnotil Damián Malczyk po závodě. Druhé místo vybojoval Jindřich Klement z USK Praha (117,81) a o necelé dvě desetiny bodu za ním skončil bronzový Vojtěch Warisch z BK Ostrava.

 

"Jsme moc rádi, že se domácí mistrovství mohla uskutečnit u nás ve Strakonicích. Věřím, že jsme závodnicím a závodníkům připravili kvalitní závody. Chtěl bych moc poděkovat Českému krasobruslařskému svazu a všem lidem, kteří se na organizaci podíleli," dodal na závěr šampionátu ředitel závodu Lukáš Parkos.


přidáno 2023.02.04 15:32:20

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací