Extranet

Juniorská reprezentace vyhlíží světový šampionát. Českými nadějemi jsou sourozenci Mrázkovi


Od 1. do 5. března se v Calgary uskuteční mistrovství světa juniorských kategoriích v krasobruslení. Českou republiku bude reprezentovat taneční pár Kateřina Mrázková a Daniel Mrázek, juniorka Barbora Tykalová a sportovní dvojice Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou.

 

Šanci na nejlepší výsledek mají sourozenci Mrázkovi. Kateřina a Daniel odstartovali sezónu vítězstvím na domácí juniorské Grand Prix v Ostravě, přemožitele nenašli ani na stejném podniku v italské Egně- Ve finále Grand Prix brali po chybě bronzové medaile. „U Kateřiny a Daniela máme samozřejmě největší očekávání. Všichni víme, jak záludný je sport a led. Sourozenci jsou v úzkém hledáčku na medaili a my věříme, že se to také opravdu podaří. Moc bych jim to přál, neboť  jejich letošní výsledky byly famózní,“ říká předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

 

Atmosféru juniorského světového šampionátu okusila v roce 2022 sportovní dvojice Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou. V estonském Tallinu zajeli osobní rekord a brali deváté místo. Minimálně takový výsledek by rádi zopakovali i v Kanadě. „U sportovky se jedná sice o stále mladý ale už zkušený pár. Moc by mě potěšilo další umístění v elitní desítce,“ okomentoval Židek.

 

Premiéra na velké světové akci čeká Barboru Tykalovou. Svou účast si zajistila díky republikovému titulu ze Strakonic. „Barbora je vůbec poprvé na takové významné akci a nebude jednoduché se s celou atmosférou poprat. Přesto pevně věřím, že se jí podaří postoupit z krátkého programu do volných jízd,“ říká předseda ČKS.

 

Mistrovství světa se odehraje v kulisách olympijského areálu. „Sportoviště připravili organizátoři doslova úžasně. Všude je cítit ochota a především zájem všech dobrovolníků o krasobruslení. Všichni se těšíme, až mistrovství odstartuje,“ dodává své dojmy z místa Stanislav Židek

 

Jako první vyjedou na led ve středu 1. března od 11 hodin místního času (19:00 SEČ) sportovní dvojice. Odpolední soutěže budou pokračovat krátkým programem juniorek (22:45 SEČ). Ve čtvrtek 2. března zahájí své boje o medaile junioři (20:00 SEČ) a odpoledne kanadského času se dozvíme medailisty v kategorii sportovních dvojic (pátek 03:00 SEČ). Z pohledu českého fanouška začne nejočekávanější soutěž - krátký program taneční párů - v pátek 3. března od 12 hodin (20:00 SEČ). Od 17:45 (sobota 01:45 SEČ) zakončí své působení na mistrovství světa juniorky. Program světového šampionátu zakončí v sobotu 4. března volné jízdy tanečních párů (20:00 SEČ) a juniorů (neděle 0:15 SEČ).

 

V úterý absolvují všichni ještě ještě dva tréninky. Do startu mistrovství pak čeká závodníky už jen malá procházka kolem olympijských sportovišť a pak už jen koncetrace na závody,” řekl na závěr nejbližší plány české reprezentace Stanislav Židek.

 

Startovní listiny, výsledky a další informace je možná najít na oficiálním webu ISU www.isu.org.


přidáno 2023.02.28 11:59:44

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací