Extranet

Kuciánová s Vochozkou po krátkém programu osmí, Tykalová postupuje do volných jízd


V kanadském Calgary odstartovalo mistrovství světa juniorských kategorií. České krasobruslení může být s prvním dnem spokojeno. Sportovní dvojice Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou drží 8. příčku, juniorka Barbora Tykalová je dvacátá.

 

Program světového šampionátu otevřely juniorské sportovní dvojice. Svůj výsledek z loňského mistrovství mají možnost vylepšit Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou. Ti v krátkém programu obdrželi od rozhodčích 48,38 bodů a drží průběžné osmé místo. „Jsme celkem rádi, co jsme dnes zajeli. Předvedli jsme spoustu drobných chyb, ale můžeme být z našeho výkonu spokojeni,“ řekla po závodě Barbora Kuciánová. „Dnes to bylo náročné. Měl jsem těžké nohy. Do volného programu ale půjdeme s tím, neudělat žádné chyby a zajet jízdu čistě,“ doplnil svou partnerku Lukáš Vochozka. K titulu mistrů světa má nejvíce nakročeno americká dvojice Sophia Baram a Daniel Tioumentsen s výkonem 66,95 bodů. O více jak 6 bodů zpět se drží Francouzi Oxana Vouilimaouz a Flavien Giniaux.

 

Premiéra na mistrovsví světa čekala na Barobru Tykalovou. Ta v poli celkem 47 závodnic zajela velmi kvalitní výkon (50.41 bodů) a umístila se na 20. příčce, která jí zajistila start ve volné jízdě. „Jsem moc ráda, že se mi to tak dobře povedlo. Na to, že to je moje první mistrovství světa, tak můžu být opravdu moc spokojená.“ Její výkon kvitoval také předseda Českého krasobruslařského svazu. „Je to úžasný výsledek. Mám k Báře velký respekt, jak ustála v tlak v tak širokém poli závodnic. Zkušená paní trenérka Horklová odvedla super práci,“ dodal po závodě Stanislav Židek. O zlaté medaile se schyluje k souboji mezi vedoucí Japonkou Mao Shimadou (71,78) a korejskou reprezentantkou Jia Shin (71,19).

 

Volné programy juniorek proběhnou v pátek 17:45 kanadského času (v sobotu 01:45 SEČ). Druhý den na mistrovství v Calgary nastoupí na led nejprve junioři (11:00 kanadského času) a ve večerním programu poznáme medailisty v kategorii sportovních dvojic (pátek 03:00 SEČ). Startovní listiny, výsledky a další informace je možné sledovat na oficiální stránce ISU www.isu.org.


přidáno 2023.03.02 08:14:20

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací