Extranet

Žákovské republikové medaile jsou rozdány.


V sobotu 4. a neděli 5. března se do Kopřivnice sjeli nejlepší čeští žáci a žákyně. Celkem se rozdalo šest sad medailích - v kategorii nejmladších žáků a žákyň, mladších žáků a žákyň a žáků a žákyň.

 

Jako první nastoupili na led v sobotu nejmladší žáci. Zlato získal zástupce KK Orlové Ondřej Sczoke (31,45) před Petrem Páleníčkem (27,95) ze Zlína a pardubickým Markem Drahošem (27,58). O poznání širší startovní pole nabídly volné jízdy nejmladších žákyň. Mistryní České republiky se stala Sára Klepetková (35.96) před Denisou Chmelovou z Pardubic (34,09). Bronz si po boji zajistila Julie Březinová z SKK Ostrov (32,98). Poslední sobotní medailové zápolení patřilo mladším žákům. Soutěž suverénně opanoval Jan Vršek z BK Ostrava (51,22) před stříbrným Markem Měřvou z Orlové (47,06) a Vlastimilem Mrázkem z krasobruslařského klubu Nymburk (46,83).

 

Nedělní program odstartovaly volné jízdy mladších žákyň. Z třiceti startujících byla rozdílem třídy nejlepší domácí Eliška Kubáňová (61,76). Stříbrnou medaili si na krk pověsila Emma Fuková (51,63) z Českých Budějovic a bronz si do Brna odvezla Adéla Cerovská (50,63). Suverénní výkon předvedla také Jana Horčičková v kategorii žákyň. Ta zajela perfektní jízdy a brala titul se 137,40 body. Druhá Nela Šnebergerová z Ostrova získala 115,70 a bronz vybojovala Viktorie Kucianová (96,52). Jako poslední nastoupili na kopřivnický led žáci. Vedoucí pozici po krátkém programu udržel Jakub Tykal a stal se mistrem České republiky (102,48). Druhý Jan Klement obdržel od rozhodčích 91,81 bodů. O devět desetin za ním skončil Jan Valtera z TJ Kraso Náchod.

 

Jsme moc rádi, že se mistrovství konalo opět u nás v Kopřivnici. Všem účastníkům bych chtěl moc pogratulovat. Jsem si jistý, že jsme mezi závodníky viděli budoucí české reprezentanty, kteří dokáží podobné výkony, jako naši junioři na mistrovství světa,“ ohodnotil domácí šampionát ředitel závodu a místopředseda ČKS Evžen Milčíinský.

 

Kompletní výsledky z mistrovství najdete zde: https://www.czechskating.org/files/calendar/3476/vysledky/index.htm


přidáno 2023.03.05 20:03:35

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací