Extranet

Startuje mistrovství světa juniorů v synchronizovaném bruslení


Ve francouzském Angers dnes startuje mistrovství světa juniorů v synchronizovaném bruslení. Česká republika bude mít na šampionátu své zastoupení, ve Francii se představí pražský tým Harmonia.

Harmonia před šampionátem zapracovala na mentální přípravě. Nově jsme přidaly více mentálního tréninku a vizualizace jízdy. Lépe tak zvládáme stres a cítíme se na sebe více napojené,“ říká jedna z kapitánek týmu Adriana Pospíšilová. 

Vzhledem k tomu, že synchronizované bruslení není zatím olympijským sportem, jde pro holky z týmu Harmonia vrcholem kariéry. „Proto je tento závod tak výjimečným, splní se tím dětský sen každé z nás,“ doplňuje Pospíšilová.

Na neoficiálních trénincích se holkám zatím dařilo. „V týmu panuje pozitivní nálada, samozřejmě bez stresu se závody neobejdou, ale snažíme se zachovat klidnou hlavu,“ komentuje Karolína Pouchová, která dodává, že na MSJ je tým Harmonia dobře připraven.

Cílem českého týmu je umístění do TOP 15 a hlavně zajet dva čisté programy. „Zároveň bychom si chtěly jízdy užít a přejeme si, aby na nás naši trenéři, ne jenom ti, kteří s námi přijeli do Angers, ale i ti, co nám fandí z Prahy, byli pyšní. Chceme, aby na nás bylo Česko hrdé,“ dodává třetí kapitánka týmu Harmonia Leona Chmielová.

 

IMG_1540.jpg (2.98 MB)


přidáno 2023.03.10 11:36:26

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací