Extranet

Krasobruslařce Elišce Březinové návrat po operaci na MS nevyšel


Česká krasobruslařka Eliška Březinová skončila na mistrovství světa v japonské Saitamě už po krátkém programu. Rodačka z Brna získala 47,29 bodu, obsadila 32. pozici a do volných jízd se nepodívá.

Sedmadvacetiletá Březinová absolvovala po prosincovém mistrovství České republiky operaci kolene a do světového šampionátu prakticky nezávodila. „Ten deficit se tam určitě projevil, Eliška nebyla vyzávoděná,“komentoval trenér Rudolf Březina po soutěži. 

Jeho dcera a svěřenkyně nezvládla v krátkém programu žádný skok čistě, vždy měla problémy při dopadu, což ji stálo cenné body. „Mrzí mě to, protože při tréninku i rozbruslení ty skoky vypadaly dobře, ale pak přišel závod a nevyšlo to,“ krčila rameny Březinová.

 „Možná to chtělo ještě týden, čtrnáct dní, ale rekonvalescence a tréninky probíhaly v pohodě, teď to ale nevyšlo,“ hodnotil Březina, který neskrýval zklamání z neúčasti ve finále MS. „Podle toho, jak ty tréninky probíhaly, jsme počítali, že finále by mělo být bez problémů, ale když tam byly chyby, tak to dopadlo, jak to dopadlo.“

Oproti loňskému mistrovství světa si česká reprezentantka pohoršila o pět míst, za svým osobním rekordem z olympijských her zaostala o více než sedmnáct bodů. „Myslím si, že jsem bojovala, a je super, že takhle po třech měsících od operace jsem se dokázala dát dohromady a odjet to,“ komentovala Březinová. K letošnímu maximu ji chybělo skoro deset bodů a obsadila 32. místo, což je nejhorší výsledek na MS v její kariéře.  

Končit kariéru ale česká reprezentantka Eliška Březinová nehodlá. „Všechno normálně zvládá, teď se odpočine a pustíme se do nové sezóny, hlavně aby bylo všechno v pořádku ze zdravotního hlediska,“ uzavíral Březina s tím, že Eliška je podle něj schopna dohnat manko, které kvůli operaci vzniklo.


přidáno 2023.03.22 16:44:38

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací