Extranet

Krasobruslař Reshtenko skončil na mistrovství světa poslední


Krasobruslař Georgii Reshtenko nezvládl na mistrovství světa v japonské Saitamě krátký program a nepostoupil do volných jízd. Ziskem 59,93 bodu si sice vylepšil sezonní maximum, přesto skončil poslední. 

Georgii Reshtenko začal svůj krátký program skvěle, předvedl bezchybný čtverný salchow. „Poprvé se mi na závodech povedl, zvládnul jsem dva čtverné skoky,“ pochvaloval si Reshtenko. Pak ale následoval pouze dvojitý axel a pád při kombinaci. „Udělal jsem hloupou chybu a ztratil moc bodů,“ komentoval rodák z Petrohradu po jízdě.  

Reshtenko si navíc připsal srážku nejen za pád, ale i za překročení časového limitu. I přesto si vylepšil o více než pět bodů své sezonní maximum z mistrovství Evropy. Na lepší než na 34. místo to ale nestačilo. „Byla to pro mě dobrá zkušenost, jsem rád, že jsem tady mohl být,“ hodnotil Reshtenko svou premiéru na světovém šampionátu. 

Krátký program ovládl bezchybný domácí Shoma Uno. Průběžně druhý je Ilia Malinin ze Spojených států Amerických, třetí místo drží Korejec Junhwan Cha.


přidáno 2023.03.23 18:57:57

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací