Extranet

Taneční pár sourozenci Taschlerovi je na MS po rytmickém tanci devátý


Český taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi je po rytmickém tanci na mistrovství světa v krasobruslení na deváté pozici. Rodáci z Brna si vyjeli 76,56 bodu, čímž zaostali o necelé čtyři desetiny za svým osobním rekordem.

Jednadvacetiletá Natálie a třiadvacetiletý Filip Taschlerovi předvedli dechberoucí rytmický tanec za který si od japonských fanoušků vysloužili standing ovation. „Byly to naše první ovace ve stoje, byl to neuvěřitelný pocit,“pochvaloval si Taschler.

Česká dvojice útočí na nejlepší kariérní výsledek z mistrovství světa, na loňském šampionátu skončila třináctá. Na osmé Finy Turkkilaovou s Versluisem navíc ztrácí pouze 0,41 bodu. „Těšíme se na naši volnou jízdu, udělali jsme tam několik změn,“ poodhalovala Natálie Taschlerová plány před sobotními volnými tanci.

Elitní desítka by českým barvám zajišťovala dvě místa na příštím mistrovství světa. „Samozřejmě by bylo skvělé udržet se v TOP 10 a zajistit druhé místo pro Česko, ale to není náš hlavní cíl,“ dodával Taschler s tím, že jejich obecné cíle jsou vyšší.

Po rytmickém tanci vedou Američané Madison Chocková a Evan Bates před italským párem Charlene Guignardovou a Marco Fabbrim. Třetí pozici drží Piper Gillesová a Paul Poirier z Kanady.


přidáno 2023.03.24 09:37:22

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací