Extranet

OLYMPIA přivezla z MS v Lake Placid 14. místo


Tým synchronizovaného bruslení OLYMPIA patří v sezoně 2022/2023 mezi patnáctku nejlepších týmů na světě. Dokázal to na mistrovství světa v Lake Placid v USA o uplynulém víkendu, 31.3.-1.4.

 

Vrcholem každého neolympijského sportu je mistrovství světa. Šampionátu v synchronizovaném bruslení se letos zúčastnilo 23 týmů, právo startu pro dva týmy z jedné země měly po loňsku Kanada, USA, Finsko, Německo a Maďarsko. 

 

Nominační závod pro české seniorské týmy DARLINGS a OLYMPIA se konal v lednu v Salzburgu na Mozart Cupu, kde se už po patnácté v řadě povedlo nominovat pražské Olympii. 

Sezonu zahájila v prosinci třetím místem na mezinárodním závodě Lumiere Cup v Nizozemsku, na závodě Santa Claus Cup v Brně však musela odstoupit ze zdravotních důvodů z volných jízd, což bohužel později mělo vliv na zařazení do rozjížděk na mistrovství světa.

Na nejdůležitějších mezinárodních závodech, Challenger Series v Salzburgu a Miláně, však získala shodně 11. místa a ukázala, že je na světový šampionát výborně připravená. Skvěle připravené ovšem byly téměř všechny týmy v Lake Placid (snad s výjimkou Turecka).

 

Po krátkém programu na hudbu Michaela Jacksona, předvedeném na opravdu vynikající úrovni, byla OLYMPIA na 14. místě. A stala se stejně jako loni miláčkem publika.

Bojovalo se o každý úsměv, každou dotaženou nohu, každý prvek, každý centimetr. Ledová plocha v USA je užší než v ČR.

Ve volných jízdách 14. místo OLYMPIA svým programem When the Siren´s calling obhájila. Těsný náskok z kraťasu byl sice příliš malý na francouzský tým Zoulous, ale naopak porazila polský tým Ice Fire. 

I když úžasný a velice profesionální výkon letos nestačil holkám z Prague Synchro na obhajobu loňského 9. místa, mohly z Lake Placid odjíždět s pocitem, že vydaly ze sebe maximum. Zůstávají v Top 15 nejlepších týmů na světě. 

 

I pro Olympii, stejně jako pro juniorskou reprezentaci Harmonia skládala pro tuto sezonu krátký program trenérka medailového týmu Helsinki Rockettes Kaisa Arrateig. Helsinki Rockettes byly loni bronzové, letos jim mistrovský titul unikl o pouhý jeden bod. Úřadující mistr, obhájce titulu kanadský LES SUPRÊMES, tak vyhrál šampionát podruhé za sebou. Na bronzovém stupínku doplnil medailisty finský tým UNIQUE (Finsko má tři týmy světové úrovně, ale vždy jen dva z nich mohou na MS. Unique reprezentoval naposled v roce 2018, Marigold Ice Unity, které loni byly stříbrné, pro letošní mistrovství svou nominaci neobhájily.) 

 

Mistrovství světa seniorů, Lake Placid, USA, 31.3.-1.4. 2023
1. Les Supremes/CAN 240,98 bodu
2. Helsinki Rockettes/FIN 239,56 b
3. Unique/FIN 237,68 b

… 14. OLYMPIA/CZE  164,87 b.

 

Příští světový šampionát se koná na evropské půdě, v oblíbené dovolenkové destinaci, v Chorvatsku. 5.-6. dubna 2024 v Záhřebu to bude opět fantastická podívaná.


přidáno 2023.04.03 19:11:45

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací