Extranet

Eliška Žáková s Filipem Menclem vezou z Istanbulu osobní rekord


Na JGP v Istanbulu se představily dva české taneční páry, Andrea Pšurná a Jáchym Novák a Eliška Žáková a Filip Mencl. První jmenovaný pár měl soutěž slibně rozjetou, po rytmickém tanci byl na šesté pozici. Zisk 51,79 bodu navíc znamenal zlepšení životního maxima. Volná jízda se už ale české dvojici tolik nepovedla, i přes zlepšení osobního rekordu na 67,98 bodu, byli ve volné jízdě patnáctí. V součtu to pro Andreu s Jáchymem znamenalo 12. pozici se ziskem 119,77 bodu. 

 

Druhý český pár, Eliška Žáková s Filipem Menclem, byl po rytmickém tanci na 13. místě. Získal 46,90 bodu, čímž zaostal skoro bod a půl za svým osobním rekordem. Ten ale vylepšil ve volné jízdě, ziskem 77,61 bodu obsadil ve volných jízdách osmou pozici. V konečném součtu byli Eliška s Filipem jedenáctí. „Závod jsme si užili, sice krátký program nebyl podle našich představ, ale volný tanec už byl o něco lepší. I přes chyby jsme si zlepšili naše personal best o 5 bodů,“ komentovala po závodě Eliška Žáková. Dvojice ale nepolevuje. „Máme před sebou hodně práce a věříme v to, že budeme mít v této sezóně ještě velký progres! Chtěli bychom poděkovat Českému krasobruslařskému svazu, rodičům a celému našemu trenérskému týmu.“ doplňuje Filip Mencl.

 

Podrobné výsledky najdete zde: http://www.isuresults.com/results/season2324/jgptur2023/

 

Příští týden JGP opět pokračuje. V japonské Osace se představí Michaela Vrašťáková.


přidáno 2023.09.09 22:28:09

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací