Extranet

Sourozenci Taschlerovi vezou z prvního startu v sezóně stříbro, Mrázkovi při debutu mezi seniory pátí


O víkendu probíhal v italském Bergamu závod Lombardia Trophy. České krasobruslení v něm mělo silné zastoupení. V soutěži tanenčích párů se představili sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi a také Kateřina a Daniel Mrázkovi. Mezi sportovními dvojicemi si svůj společný debut odbyli Martin Bidař a Barbora Kucianová, mezi muži startoval Georgii Reshtenko.

České krasobruslení má v seniorské kategorii momentálně dva velmi dobré taneční páry. Natálie a Filip Taschlerovi, osmá nejlepší dvojice na březnovém mistrovství světa v japonské Saitamě, Kateřina a Daniel Mrázkovi, úřadující juniorští mistři světa. 

Obě tyto dvojice se rozhodly zahájit svou sezónu v Itálii, kde také trénují. 

V Bergamu na Lombardia Trophy skončili Natálie a Filip Taschlerovi druzí. Tuto pozici drželi už po rytmickém tanci, ve volné jízdě ji jenom upevnili. Nestačili pouze na úřadující evropské šampiony a stříbrné medailisty z mistrovství světa v Saitamě Italy Charlene Guignardovou a Marca Fabbriho. V krátkém programu získali 75,21 bodu, ve volné jízdě pak 114,02 bodu, což v součtu znamenalo 189,23 bodu.

„Na to, že to byl náš první závod, tak to bylo super. Musíme ještě zhodnotit některé elementy, ale na první vystoupení to bylo dobré,“ nechali se sourozenci slyšet po krátkém programu. Po volné jízdě byli taktéž spokojeni: „Všechno bylo pořádku a je moc dobré začít sezónu stříbrnou příčkou.“ Jejich emotivní volná jízda nenechali diváky chladné. „Na začátku jízdy zní náš hlas, bylo pro nás důležité ho tam mít, protože tento program je poctou našemu otci,“ vysvětlili Taschlerovi, jejichž otec před několika lety zemřel.

Pro sourozence Kateřinu a Daniela Mrázkovi se jednalo o první seniorskou soutěž. Po krátkém programu, ve kterém si vyjeli 67,31 bodu, byli na šestém místě. Ve volném tanci ovšem ukázali svou sílu a třetím nejlepším programem v soutěži a bodovým ziskem 110,12 bodu zaútočili na lepší příčky. Nakonec je pouze 0,23 bodu dělilo od čtvrté pozice a skončili pátí. „Jsme mnohem spokojenější než po rytmickém tanci. Byli jsme samozřejmě trochu nervózní, protože to byla naše první soutěž seniorů. Před volným tancem jsme na tréninku ukázali, jak nám to jde. Musíme na sobě ale ještě hodně zapracovat, hlavně na zvedačkách, protože náš výškový rozdíl není tak veliký,“ shodli se sourozenci po závodě pro server Golden Skate. Jejich volná jízda je na hudbu z filmu Černá labuť. „Chtěli jsme ukázat jinou naši stránku. Vymysleli jsme tedy jízdu na Labutí jezero, ale ve skutečnosti se nám do této hudby nechtělo, protože je tak trochu nadužívaná. Takže po dvou měsících experimentování jsme se rozhodli pro Černou labuť,“ dodali.

Svůj debut nejen mezi seniory, ale i společný závodní, má za sebou i nová česká sportovní dvojice Martin Bidař a Barbora Kucianová. Za svůj krátký program získali 50,79 bodu a byli na průběžné desáté příčce, ve volné jízdě zabojovali a ziskem 91,86 bodu a součtem 142,65 bodu se posunuli na devátou příčku. „Byl to náš první společný závod, a proto jsme byli trošku nervózní. Ale s výkonem jsme celkem spokojeni. Škoda hlavně chyb v krátkém programu, ale celkově jsme rádi za splněné limity pro mistrovství Evropy a ve volné jízdě i limit pro mistrovství světa,“ nechala se slyšet česká dvojice.

 

Georgii Reshtenko zajel svůj krátký program s bodovým ziskem 60,85 bodu, což znamenalo průběžné deváté místo. Osmá nejlepší volná jízda a bodový součet 123,02 bodu a součet 183,87 bodu stačily na konečné deváté místo.

Celkové výsledky všech kategorií naleznete zde: https://www.fisg.it/upload/result/6185/csita2023/index.htm.


přidáno 2023.09.10 22:31:26

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací