Extranet

Historická chvíle pro české tance na ledě. Taschlerovi jsou na Grand Prix zatím čtvrtí, Mrázkovi osmí


V texaském Allenu odstartovala závodem Skate America série krasobruslařské Grand Prix. V soutěži tanečních párů došlo k historickému okamžiku, kdy se v této disciplíně představily hned dva české páry. V rytmickém tanci se letos závodí na hudbu z 80. let.

Sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi potvrdili, že už patří ke světové špičce. Po rytmickém tanci drží průběžné čtvrté místo, když se ziskem 75,21 bodu vyrovnali své sezonní maximum. „S výkonem jsme spokojení, zajeli jsme to, co jsme vylepšovali na tréninku,“ shrnul po jízdě Filip Taschler. „I náš trenér měl radost, že jsme předvedli, co jsme trénovali,“ dodala Natálie. „S body jsme spokojení tak půl na půl, očekávali jsme trochu víc, ale to nám alespoň dodá motivaci do volné jízdy,“ zhodnotil Taschler.

Ve své premiéře na velkém seniorském závodě se předvedli také úřadující juniorští mistři světa, sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi. S bodovým ziskem 67,95 bodu drží zatím osmé místo. „S výkonem jsme spokojení, program jsme si i užili,“ řekl po jízdě Daniel Mrázek. „Zajeli jsme, jak umíme. Navíc diváci hodně podporují, roztleskali halu, takže to bylo moc fajn,“ doplnila Kateřina. „Teď nezbývá nic jiného, než si stejně užít i volnou jízdu,“ shodli se oba.

Volné jízdy jsou na programu v neděli 22. října od 20.15 středoevropského času, odvysílá je také ČT Sport.

Výsledky včetně protokolů jsou na tomto odkaze - http://www.isuresults.com/results/season2324/gpusa2023/


přidáno 2023.10.22 03:10:44

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací