Extranet

České krasobruslařské taneční páry vezou z Ameriky páté a osmé místo


Poprvé v historii se na jednom závodě krasobruslařské Grand Prix potkaly dva české taneční páry. O víkendu proběhla v texasském Allenu tradiční Skate America, první závod z letošní série Grand Prix. Českou republiku na prestižním seriálu reprezentovaly dva taneční páry. Sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi si vezou celkové páté místo, sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi osmé.

Výrazový volný tanec jako vzpomínka na tatínka, který v roce 2019 podlehl rakovině. To je emotivní téma letošního volného tance Natálie a Filipa Taschlerových. „Když jsme odjížděli z ledu, cítili jsme se velmi dobře, i publikum bylo velmi přívětivé,“ hodnotili sourozenci. Při zobrazení známky 109,63 bodu a celkovém součtu 184,84 bodu, který byl méně, než dosud v sezoně zajeli a znamenal propad o jednu příčku na páté místo, zjistili, že problém byl u choreografické krokové sekvence. „Zatím nerozumíme tomu, kde se stala chyba, ani naši trenéři. Musíme se zeptat rozhodčích a pracovat na tom, aby to do příští soutěže bylo v pořádku,“ dodali Taschlerovi. Ty čeká v prestižním podniku Grand Prix ještě jeden závod, konkrétně Cup of China od 10. do 12. listopadu.

Pro sourozence Kateřinu a Daniela Mrázkovi šlo o premiéru na velkém seniorském závodě, kam od letošní sezony – po zisku titulu juniorských mistrů světa v minulé sezoně – přešli. „Nebylo to naše nejlepší, ale ani nejhorší vystoupení,“ uvedli po dojetí volné jízdy s tím, že teď mají v plánu trénovat, aby své výkony zlepšili. Ve volné jízdě získali 102,89 bodu, což také bylo o něcé méně, než se jim v sezoně již povedlo, celkově to znamenalo 170,84 a udržení osmé příčky. „V minulé sezóně jsem byl vždy superperfekcionista a chtěl jsem předvést bezchybné výkon, což vedlo k některým chybám. Myslím, že jsme se v tomto smyslu trochu zlepšili,“ uvedl Daniel Mrázek jeden z mnoha progresů, kterým od loňska prošli. I je čeká v seriálu Grand Prix ještě jeden závod, od 17. do 19. listopadu budou závodit ve finském Espoo.

Celkové výsledky závodu jsou zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/gpusa2023/


přidáno 2023.10.22 23:15:26

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací