Extranet

Krasobruslařka Vránková při své premiéře na mistrovství Evropy postoupila do volných jízd


Barbora Vránková se dočkala svého velkého seniorského debutu. Poté, co na mistrovství Evropy nominovala už v loňském roce, ale kvůli zdravotním problémům se jej nemohla zúčastnit, si svou premiéru odbyla v Kaunasu. V krátkém programu získala 50,08 bodu. Až do úplného závěru soutěže to vypadalo, že jí to těsně na postup do volných jízd nebude stačit. Až poslední závodnice svým nepodařeným programem rozhodla, že Češka se v sobotu odpoledne představí ve volných jízdách.

Svůj krátký program hodnotím jako dobrý. Nebyl perfektní, ale nemůžu říct, že by byl špatný,“ nechal se slyšet česká závodnice těsně po dojetí jízdy.

S jízdou své svěřenkyně byl spokojený i její trenér, bývalý český krasobruslař, Tomáš Verner. „Bára má za sebou velmi náročné období, loni po mistrovství republiky ji zasáhla nemoc a potom další zdravotní obtíže a než se dostala k tomu, aby mohla správně trénovat, musela hledat tréninkovou základnu,“ vyjmenovával Verner komplikace své svěřenkyně v uplynulých měsících. Do tréninkové skupiny Rafaela Arutjunjana, ve které nyní Tomáš Verner působí, přišla v létě. „Nechci, aby to znělo jako alibismus, ale opravdu měla za sebou velmi těžké období a naskočit teprve v létě do přípravy není ideální,“ dodal trenér ještě v době, kdy nevěděl, jestli to jeho svěřenkyni bude stačit k postupu a dodal: „Jsem s výkonem spokojený, ať už to dopadne jakkoliv. Máme jasně danou strategii na systematickou přípravu pro další měsíce a příští sezonu,“ shrnul Verner. Nakonec se mohli společně zaradovat z postupu.

Sama Barbora Vránková si atmosféru závodu si užívá. „Je to něco úplně jiného, než moje předchozí závody. Z velkých závodů jsem se zúčastnila mistrovství světa juniorů, ale tady je to přece jenom jiné. I podpora od diváků byla větší,“ hodnotila Vránková.

I přes brzké odpolední hodiny, ve kterých závodila, bylo v hledišti vidět mnoho českých vlajek. „Přijela se podívat babička s dědou a taťkou, mamka se ségrou fandí z domova,“ dodala česká reprezentantka. „Samozřejmě během rozjížďky ani jízdy nemám čas koukat se okolo, ale v podvědomí to, jak diváci fandí a tleskají, vnímám a je to skvělý pocit,“ dodala.

Výsledky krátkých programů najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/SEG003.htm


přidáno 2024.01.11 19:48:47

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací