Extranet

Sportovní dvojice Kucianová a Bidař skončila při svém debutu na mistrovství Evropy třináctá


Vůbec nejmladší účastnicí mistrovství Evropy v krasobruslení v litevském Kaunasu byla šestnáctiletá Češka Barbora Kucianová. Ta si se svým partnerem Martinem Bidařem vyjela v kategorii sportovních dvojic třinácté místo.

Myslíme si, že můžeme být spokojení s tím, co jsme předvedli. Navíc na to, že to bylo poprvé společně na velké akci,“ zhodnotil záhy po programu pár svůj výkon.

Spokojeností nešetřil ani trenér Ondřej Hotárek, sám bývalý krasobruslař v této kategorii, původem z Česka, ale léta reprezentující Itálii. „Hodnotím jejich výkon velice pozitivně, protože to, co natrénovali, tak v podstatě předvedli,“ řekl.

Hotárek ohodnotil i jedinou větší chybu, kterou pár v jízdě předvedl: „Pád u salchowa je chyba, která se může stát. Mnohem důležitější je pro mě fakt, že dokázali, že i když jízda není úplně perfektní, zvládnou konec odjet na jistotu. Na tom teď můžeme stavět dál.“

Dvojice se dala dohromady teprve před touto sezonou, i tady vidí trenér velký posun. „Ten proces ve sportovních dvojicích je strašně dlouhý, to vím sám dobře. Takže cením i to, že se k jízdě postavili jako pár a pomohli si. Není to vždy úplně samozřejmé,“ zhodnotil Hotárek.

Na volné jízdy sportovních dvojic se také výrazně zaplnila hala. „Vnímali jsme to. Přišlo docela dost fanoušků, i české vlajky jsme zahlédli, a užili jsme si to,“ řekla Barbora Kucianová.

A jak pár hodnotí své první mistrovství Evropy? „Jsme rádi, že jsme udrželi příčku po krátkém programu, třináctka je navíc moje šťastné číslo,“ řekl s úsměvem Bidař a dodal: „Doufáme, že příště bude náš výkon ještě lepší, ale jsme rádi za zkušenosti, které jsme tu nabrali. To bylo to, pro co jsme si sem jeli.“ Nyní se těší na to, jak podpoří své týmové kolegy v dalších disciplínách.

Po návratu z Kaunasu je čeká volno. „Pojedeme do Česka, kde si trochu odpočineme a pak se vrátíme k tréninku. Budeme se snažit splnit minimální body za techniku v krátkém programu, abychom mohli jet v březnu na mistrovství světa,“ shodla se dvojice.

Odpočinek teď potřebují. Příprava na Evropu nebyla jednoduchá, nemohli si užít žádné svátky. Ale pak se vrátíme zpátky do procesu a pojedeme koncem měsíce do Oberstdorfu na Bavarian Open,“ uzavřel Hotárek.

Celkové výsledky sportovních dvojich najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/CAT003RS.htm


přidáno 2024.01.11 21:07:18

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací