Extranet

Oba české taneční páry jsou pro krátkých programech mezi 10 nejlepšími v Evropě


Jako poslední se na soutěžní led v litevském Kaunasu dostali tanečníci. V této kategorii má Česko dvojité zastoupení. Obhájce šestého místa z loňského roku, Natálii a Filipa Taschlerovi, kteří průběžně drží pátou pozici. A úřadující juniorské mistry světa, Kateřinu a Daniela Mrázkovi, kteří jsou při svém debutu na ME průběžně devátí.

První z našich svůj tanec předvedli Tashlerovi a zajeli si sezonní maximum 76,68 bodu. „Jsme moc spokojení, kvůli zranění a kratší době na přípravu máme po takovém výkonu radost,“ řekl bezprostředně po jízdě Taschler. Ten měl během podzimu problémy s únavovou zlomeninou. „Moc času na přípravu nebylo, zpátky na ledě jsme byli začátkem prosince, takže to byly čtyři týdny přibližně. Postupně jsme týden od týdne zvyšovali tréninkovou zátě,“ doplnila Taschlerová.

Jejich bodový zisk je sezonním maximem. „Neměli jsme konkrétní cíle, spíš jenom užít program,“ shodla se dvojice. Volné tance zakončí v sobotu celý program šampionátu. „Před zítřkem si teď trochu oddychneme a budeme se soustředit na sebe a chystat na volnou,“ doplnil Filip Taschler ve chvíli, kdy už jejich jejich reprezentační, ale i tréninkoví, kolegové z italské Egni, dojeli svůj rytmický tanec.

I ti měli po bezchybném tanci důvod k úsměvu. „Jsme moc rádi za to, jak jsme zajeli. Od mistrovství republiky v prosinci jsme tvrdě pracovali a zlepšili jsme se, tak jsme rádi, že práce, kterou jsme do tréninku dali, se zatím vyplácí,“ shrnula své bezprostřední dojmy Kateřina Mrázková. Bodovým ziskem 75,19 si zajistili osobní rekord. „Neměli jsme vysloveně skóre, kterého bychom chtěli dosáhnout, náš cíl byl zajet dobře a užít si to. Je to přece jenom naše první seniorská sezona, takže jsme jeli spíš pro ten zážitek než pro body,“ řekla Mrázková, kterou její bratr Daniel doplnil: „Jeli jsme sem s tím, poučeni z minulých závodů, že jsme v tréninku odvedli maximum a to chcem předvést na ledě. Po rytmickém tanci s body už nic nenaděláme, ale samozřejmě, čím víc bodů, tím lépe,“ dodal se smíchem dobře naladění Daniel.

Výsledky rytmických tanců zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/SEG007.htm


přidáno 2024.01.12 16:47:21

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací