Extranet

Krasobruslaři Reshtenkovi vynesly tři čtverné skoky deváté místo na mistrovství Evropy


Úspěšný český den na mistrovství Evropy v krasobruslení v litevském Kaunasu dovršil ve večerním bloku Georgii Reshtenko, který ve své jízdě předvedl tři čisté čtverné skoky a to ho vyneslo na celkové 9. místo.

Bezprostředně po své jízdě nešetřil emocemi. „Byla to moje nejlepší jízda v kariéře,“ řekl. Za pravdu mu dává i jeho skóre, které bylo skutečně nejlepší, jaké kdy dostal – 153,93 bodu.

Mrzel ho pád po trojitém lutzu. „Škoda, mohlo to být ještě lepší skóre. Ale i tak, 87 bodů za techniku je dobré,“ říkal v době, kdy netušil, jestli to na vysněnou desítku bude stačit, nebo ne. Stačilo, a nakonec bylo toto technické skóre třetí nejvyšší z celého startovního pole. Jeho výkon je ještě cennější vzhledem k podzimnímu přetržení vazu, kterého ho na měsíc vyřadilo z tréninku.

Spokojený byl také trenér Michal Březina, sám bývalý český reprezentant. „Jak hodnotím výkon? Musím Georgiiho jedině pochválit. V podstatě plán, který jsme nastavili, už když se vrátil na led, vyšel,“ zhodnotil Březina. Přiblížil také způsob tréninku: „Chtěl jsem, aby hodně jezdil programy, i bez čtverných skoků. Aby je najezdil, a myslím, že bylo vidět, že naježděné je má. Pak jsme postupně začali pracovat na čtverácích, aby jejich konzistentnost byla lepší a lepší. Myslím si, že dneska se to vyplatilo, to, co měl natrénované, předvedl. Ta jedna chybička na konci byla myslím z toho, že mu lidově řečeno trochu došlo, protože ten začátek byl opravdu hodně silný a dal do toho všechno, ale bojoval až do konce.“

Návrat po zranění kotníku byl pro mě jednodušší, než v loňském roce,“ zhodnotil Reshtenko, který se v prosinci po pár týdnech tréninku stal mistrem republiky, což mu také nominaci na ME vyneslo. „Všechno tréninkové manko se samozřejmě dohnat nepovedlo, rezerva tam určitě ještě je, hlavně právě v kondici. Mezi republikou a Evropou byl krátký čas, takže jsme udělali, co šlo,“ řekl Březina.

V hledišti bylo během Reshtenkovy jízdy k vidění mnoho českých vlajek a podpora byla i slyšet. „Hned po jízdě jsem i na kostce nad ledem viděl Martina Bidaře, bylo to super. I když jsem jel, tak jsem tu podporu vnímal. Chtěl bych všem fanouškům, ať už tady, nebo u televize, poděkovat,“ řekl závěrem Reshtenko.

Výsledky volných jízd najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/CAT001RS.htm


přidáno 2024.01.13 00:44:58

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací