Extranet

Při své premiéře na mistrovství Evropy skončila Vránková na 24. místě


Postup do volných jízd přišel na poslední možnou chvíli. Česká krasobruslařka Barbora Vránková si díky tomu na svém seniorském debutu na velké mezinárodní soutěži mohla v Kaunasu na mistrovství Evropy zajet i svůj volný program.

Jízda bohužel nevyšla podle plánu.Teprve sedmnáctiletá česká závodnice se nevyvarovala chyb, včetně dvou pádů. „Vůbec teď nedokážu zhodnotit, co se stalo. Před volnou jízdou jsem se cítila dobře. Do prvního skoku bylo všechno v pohodě a pak jsem ani nezagistrovala jak, ale málo jsem se odrazila,“ řekla těsně po jízdě mladá česká závodnice. „Snažila jsem se pak soustředit na zbytek jízdy, ale prostě to nešlo,“ dodala.

Vránkovou, která se v minulé sezoně potýkala se zdravotními problémy a svou přípravu na novou sezonu zahájila až v půlce léta, nyní trenérsky vede Tomáš Verner, bývalý český reprezentant. Z vlastních závodních zkušeností dobře ví, že i toto se může stát. „Každý, i sebelepší krasobruslař, má ve své kariéře jednu, někteří, jako třeba já, i více, takových jízd. Tomu se nedá vyhnout. Jsme vlastně rádi, že se to stalo teď a tady, máme to za sebou. I když Barča to zatím tak nevidí,“ uvedl Verner svůj pohled bývalého závodníka a nyní kouče. „Máme před sebou další přípravu, normální přípravu, která už bude celoroční, a ne jenom půlroční, jako letos,“ doplnil Verner.

Celkové výsledky soutěže zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/CAT002RS.htm


přidáno 2024.01.13 16:06:46

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací