Extranet

Po 44 letech jsou dva české taneční páry v evropské krasobruslařské desítce


Zaplněná sportovní hala v Kaunasu viděla nebývalý úspěch českého krasobruslení. Po 44 letech, od Göteborgu 1980, svítily dvě české vlaječky mezi deseti nejlepšími páry. Kateřina a Daniel Mrázkovi byli při svém debutu devátí, Natálie a Filip Taschlerovi sedmí.

Jako první z českých párů předvedli svou jízdu úřadující juniorští mistři světa Kateřina a Daniel Mrázkovi. Po krátkém programu byli devátí a stejnou příčku si odváží i celkově. Jediná chyba v programu bylo partnerovo zaváhání v krokové sekvenci na jedné noze, jinak si svou jízdou na Labutí jezero halu totálně získali. „Samozřejmě, že mě ta chyba mrzí. Asi se na tom podílela trochu nervozita, trochu únava,“ řekl Mrázek bezprostředně po jízdě. Jejich volná jízda je pro něj víc než jen sportovní program: „Pracujeme každý den na baletních lekcích. Chtěli jsme v našem tanci docílit toho, aby nešlo jenom o bruslení, ale o tanec, umělecký zážitek.“ S tím souhlasí i Kateřina: „Chtěli jsme nějaký jiný styl, ukázat lidem, že i na led je možné přenést balet.“ Do březnového mistrovství světa v Montrealu mají v plánu hlavně trénink. „Budeme pokračovat našem tréninku, jako doposud. Jestli mezitím pojedeme ještě na nějakou soutěž, to zatím nevíme,“ dodala Mrázková.

Natálie a Filip Taschlerovi předvedli svou jízdu jako první z nejlepší pětice po krátkých tancích. Mezi páry okolo nich byly pouze těsné podové rozestupy. Ačkoliv část haly na konci jejich emočního volného tance vstala, udělené body je odsunuli na konečné sedmé místo. Na vině se ukázala být společná pirueta, která dostala level 2. „Stala se technická chyba. Samozřejmě jsme chtěli předvést to nejlepší a udržet naši pozici, což se bohužel nepodařilo,“ shrnula Taschlerová těsně po jízdě. „Dny tady byly velmi náročné po tom Filipově zranění a krátkém čase na přípravu,“ řekla Natálie. Její bratr, kvůli jehož únavové zlomenině obratle pár na podzim vypadl na několik týdnů z tréninku a vrátil se k nim až začátkem prosince ji doplnil: „Myslím, že po tom všem můžeme být rádi, že tu vůbec jsme. Navíc celkově jsme s naším vystoupením spokojení. Skvělí byli diváci, kteří nás velmi podpořili,“ řekl Taschler.

Celkové výsledky najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/CAT004RS.htm


přidáno 2024.01.14 06:36:15

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací