Extranet

Nominace na mistrovství světa juniorů je kompletní, doplnila ji Jana Horčičková


Mistrovství republiky juniorů, které proběhlo v pátek a v sobotu v Mariánských Lázních, rozhodlo o posledním místě pro mistrovství světa juniorů, které od 28. února do 3. března proběhne v tchaj-wanské Tchaj-peji.

 

Nominaci uzavřela Jana Horčičková, která si dojela pro titul juniorské mistryně republiky. Po pátečních krátkých programech byla druhá, ale ve volné jízdě byla nejlepší a vyhrála se součtem 168,85 bodu. „Celkově jsem se svým výkonem spokojená. Mrzí mě, že jsem v kraťasu měla pár chyb. Ale volná se mi povedla, dostala jsem za ni zatím nejvíc bodů v kariéře. A teď mě čeká příprava na mistrovství světa juniorů,“ řekla po závodě vítězka.

 

O víkendu se uděloval i titul mezi muži. Ten si suverénně vyjel Tadeáš Václavík s celkovým ziskem 172,25 bodu. „Předvedl jsem to, co jsem mohl, přibližně o dvanáct bodů to je můj rekord, takže jsem spokojený,“ uvedl po jízdě Václavík, který ale na juniorské MS nepojede. „Nemám splněné bodové kritérium. Ale budu se teď soutředit na trénink, chtěl bych zkusit trojitého axela a čtverný salchow v příští sezoně, takže na tom teď budu pracovat,“ dodal.

 

Své republikové tituly si rozdělily také taneční páry žactva. Mezi Basic Novice vyhráli Tereza Vorlíčková a Marek Černohous. Kategorii Advanced Novice ovládli Melissa Cachová a David Brom, druzí Johana Čechová a Vlastimil Mrázek, třetí Alexandra Rousková a Daniel Nathan Vondrka. Kategorii Intermediate Novice byli první Emily Vraspírová a David Pilous.

 

Celkové výsledky z Mariánských Lázní najdete zde - https://www.czechskating.org/files/calendar/3623/vysledky/index.htm

 

Jana Horčičková mezi juniorkami doplnila už dříve nominované taneční páry a sportovní dvojici, kteří si svůj postup zajistili už na 4 Nationals v prosinci v Turnově. Jsou jimi taneční páry Eliška Žáková s Filipem Menclem, juniorští mistři republiky, dále pak druzí Natálie a Filip Blaasovi a v Turnově třetí Lauren Audrey Baťková a Jacob Yang. Do Tchaj-wani odletí také sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka.


přidáno 2024.02.03 18:07:46

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací