Extranet

Hevelius Cup – medaile i zklamání


První únorový víkend znamenal v kalendáři synchronizovaného bruslení pro rovnou desítku českých týmů start na velkém mezinárodním závodě Hevelius Cup v Gdaňsku.

Kategorie ISU Junior a ISU Senior se jely jako součást Challenger Series (letos do ní patří závody Lumiere Cup v Nizozemsku, Budapest Cup v Maďarsku, Trophy D´Ecosse ve Skotsku, Hevelius Cup v Polsku a Maria Lundmark Trophy ve Finsku). Při pohledu do startovek bylo jasné, že jde o jeden z nejdůležitějších závodů sezony – patnáct juniorských a šestnáct seniorských týmů včetně světové špičky. Pro zisk bodů do sezonního ISU žebříčku bylo potřeba umístit se v první desítce. O to se chtěly pokusit juniorská HARMONIA a seniorská OLYMPIA.

V juniorce dvakrát Kanada, dvakrát USA, dvakrát Finsko, dvakrát Švédsko... tradičně silné Polky a Italky... HARMONIA se svým krátkým programem trošku vylepšila své skóre z předchozího závodu v Salzburgu, stačilo to však jen na průběžné třinácté místo. Ve volných jízdách ještě zabojovala a porazila švédského soupeře Moonlights, v celkovém hodnocení odjíždí z Gdaňsku s třináctým místem.

Po kratičkém odpočinku teď juniorky čeká intenzivní měsíční příprava na mistrovství světa v Neuchatelu 15.–16. března, na který se nominovaly v lednu na Mozart Cupu ve velice napínavém a těsném souboji s týmy GEMINI a KOMETA. V Rakousku ostatně celá naše juniorská scéna dokázala ve světové konkurenci obsadit šesté (Harmonia), sedmé (Gemini) a osmé místo (Kometa) hned za třemi finskými a dvěma americkými celky.  
V seniorské kategorii v Polsku startovaly velmoci jako Kanada, Amerika a Finsko rovnou po dvou týmech, tradičně silné Maďarky a Němky… a také OLYMPIA. Ta takhle smolný závod nezažila už hodně dlouho, zprvu nevinně vypadající srážka dvou bruslařek ve volné jízdě vedla bohužel k pádům o chvíli později. Ztracené body už pak nešlo dohnat a české seniorky si stejně jako juniorky odváží z Hevelius Cupu třinácté místo. Další mezinárodní souboj však absolvuje Olympia už za dva týdny na Dresden Cupu, snad bude mít víc štěstí a naladí se na mistrovství světa, které ji čeká na začátku dubna v Záhřebu v Chorvatsku.

V obou kategoriích připadlo vítězství americkým týmům – v juniorce zvítězil Teams Elite, v seniorce Haydenettes.

V ISU kategorii závodí také KOMETA Advance Novice, která v Polsku bojovala nejenom proti finským, ale také poprvé ve své kariéře proti švédským soupeřkám, další tradičně silné zemi. Se ziskem 69,94 bodu je však dokázala překonat, stejně jako další dva soupeře, a přivezla si zlaté medaile.

O další parádní výsledky se postaraly v rámci interklubového závodu všechny ostatní české týmy.

Kategorie Juvenile:
1. KOMETA, 2. MINNIES,  4. BUBLINKY
Kategorie Basic Novice:
1. MELODIA, 5. BUBLINKY
Kategorie Pre Juvenile:
3. KOMETA
Kategorie Mixed Age:
4. EUPHORIA  

VÝSLEDKY Challenger Series Hevelius Cup - https://pzlf-wyniki.pl/2324/CSSYPOL2024/

VÝSLEDKY Interclub Hevelius Cup - https://pzlf-wyniki.pl/2324/IHEV2024/


přidáno 2024.02.06 15:01:05

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací