Extranet

Mrázkovi i Taschlerovi jsou na krasobruslařském mistrovství světa ve finále


Jako poslední na probíhajícím mistrovství světa v Montrealu zahájili svou soutěž tanečníci na ledě. V této kategorii má Česká republika dvojí zastoupení. Loňské juniorské mistry světa, Kateřinu a Daniela Mrázkovi, a osmý pár z loňského MS, Natálii a Filipa Taschlerovi.

Los svedl oba české páry do šesté rozjížďky. Tu zahájili Mrázkovi a předvedli bezchybný tanec. „Pocitově to byl náš nejlepší tanec v sezoně,“ řekla bezprostředně Kateřina Mrázková. „Sice jsme už letost dostali i vyšší skóře, ale myslím si, že je mnohem důležitější, že s naším výkonem jsme spokojení jak my sami, tak naši trenéři,“ doplnil ji bratr Daniel.

Už po konci jízdy věděli, že jejich bodový zisk stačí bezpečně na postup do zítřejších volných tanců. „Doufali jsme, že s postupem nebude problém, tak jsme rádi, že to tak dopadlo,“ dodala Kateřina. „Neměli jsme žádný specifický cíl. Na mistrovství Evropy jsme byli devátí, takže co čekat od světa? Šli jsme do toho, že prostě zajedeme, co umíme,“ řekl evidentně dobře naladěný pár, který drží průběžnou 13. pozici.

S vtipem glosovali náladu v hale. „Upřímně řečeno ani moc nevím, jak reagovali diváci, protože já se soustředila hlavně na hudbu, která mi přišla moc potichu,“ smála se Kateřina s tím, že i v tréninkovém centru v Egně i tady na trénincích si hudbu pouští víc nahlas. „Na tréninku jsme mohli poprosit, ať to dají víc nahlas, tady to nešlo. Asi budeme muset i trénovat s hudbou méně nahlas,“ dodal Daniel Mrázek.

Pak už ale společně s novináři na obrazovce v mixed zoně sledovali jízdu Natálie a Filipa Taschlerových.

Ti vlétli do své jízdy s velkým nadšením. „Když jsme viděli výsledky, tak se všemi elementy můžeme být spokojení. Všechno bylo mnohem lepší a lépe hodnocené, než na Evropě. V tom vidím to pozitivní,“ zhodnotil po jízdě Filip Taschler. Problém v jejich jízdě nastal u neprovedené zvedavné figury. „Nevíme, proč se to stalo, byl to takový šok, protože jsme nikdy takovou chybu neudělali,“ doplnil smutně Taschler.

Myslíme si, že mohlo jít o špatný timing. Jak je kluziště užší, tak jsme tomu museli přizpůsobit kresbu našeho tance a tady to prostě nevyšlo,“ doplnila Natálie Taschlerová. Podle jejich slov je v ten okamžik ani nenapadlo narychlo udělat zvedačku jinou. „Možná by to i šlo, alespoň na level 1, ale byli jsme tak překvapení, že nás to v tu chvíli ani nenapadlo. Snažili jsme se pak dojet jízdu v tempu a neztratit další body,“ doplnil pár, co se jim honilo hlavou. Průběžně jsou 18.

I pro mě to ovšem hned po dokončení programu znamenalo jistotu účasti v sobotních volných tancích. „Budeme se snažit si z toho vzít ponaučení, dát se dohromady a zajet zítra co nejlépe,“ dodal pár odhodlaně.

Průběžné výsledky najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/SEG007.htm

Finále tanců na ledě je na programu po poledni montrealského času, tedy od 18.30 SEČ.


přidáno 2024.03.23 00:14:32

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací