Extranet

Juniorská Grand Prix začala, české fanoušky nevíce potěšila sportovní dvojice


V Ostravar Aréně odstartoval krasobruslařský svátek. Už po třinácté se do moravskoslezské metropole sjeli nejlepší juniorští závodníci. Z českého pohledu byla ve čtvrtek nejúspěšnější sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka, kteří skončili po krátkém programu na šestém místě.

Nejlepší umístění pro hostující reprezentaci vybojovala sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka. „Nezajeli jsme zdaleka to, co běžně předvádíme na tréninku. Předvedli jsme ale lepší výkon než minulý týden na Grand Prix v Rize. Mrzí nás drobné chyby a s výsledným skóre spokojeni nejsme,“ popsala po závodě Cohen. Pro Vochozku účast na domácí Grand Prix nebyla premiérová, dvěma lety na ostravský let nastoupil s Barborou Kuciánovou, která v současné době tvoří pár s Martinem Bidařem. „Oproti minulému závodu jsme udělali více výrazů a snažili jsme se zlepšit bruslařsky, abychom zajeli to, co předvádíme na trénincích. A to se nám povedlo, jen škoda těch chyb. Zítra se jim budeme chtít vyhnout,“ doplnil svou partnerku Vochozka.

Jako první vstoupili do ostravských soutěží junioři. Po krátkém programu je z domácích závodníků nejlepší na 17. místě Tadeáš Václavík (52,12). „Jsem spokojený s piruetami a docela i s druhou známkou. Do volné jízdy zkusím zamakat a předvést co nejlepší výkon. Na novou sezónu jsem trénoval v Itálii, kde jsme se zaměřili na výdrž a co nejvíce jsem se snažil nacvičit oba soutěžní programy,“ řekl po svém vystoupení Václavík. O dvě příčky za ním skončil s 51,58 body Jakub Tykal a třetí z Čechů Jan Valtera přenocuje na dvacátém sedmém místě (38,06). Do volných jízd vstoupí jako lídr Slovák Adam Hagara.

Čtvrteční program uzavřely juniorky. Z českého tria se nejvíce vedlo úřadující národní šampionce Janě Horčičkové, která předvedla výkon 53,58 bodu a prozatím uzavírá první desítku. „Moc mě potěšilo, když jsem slyšela potlesk publika. Závod jsem si užila. Bylo tam pár chyb, které mě mrzí, ale celkově jsem spokojena. Zítra se budu snažit zajet čistě a půjdu si volnou jízdu užít,“ popsala Horčičková. Tam ji doplní i dvě další domácí krasobruslařky – osmnáctá Barbora Tykalová (45,11) a dvaadvacátá Kateřina Hanušová (43,14), která si premiéru na ostravské Grand Prix odbyla před dvěma lety.

Páteční program odstartují v 11:30 krátké programy tanečních párů. Následně se o medaile poperou sportovní dvojice (14:40) a junioři (17:35). Více informací o Czech Skate 2024 naleznete na webu www.jgpostrava.cz.

Foto: Sylva Křenková


přidáno 2024.09.05 23:53:28

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací