Extranet

Taschlerovi zahájili krasobruslařskou sezonu čtvrtým místem na Nebelhorn Trophy


V německém Oberstdorfu proběhla o víkendu tradiční krasobruslařská soutěž Nebelhorn Trophy. Na ni mnoho závodníků zahájilo novou sezonu, mezi nimi také čeští tanečníci na ledě Natálie a Filip Taschlerovi, ale také Georgii Reshtenko a Filip Ščerba.

Natálie a Filip Tashlerovi předvedli publiku své dva zbrusu nové programy. Pro rytmický tanec, který je letos tématicky zacílen na hudbu 50.-70. let, si vybrali skladby od Donny Summer, volný tanec jim pak doprovází Moby. V obou částech soutěže obsadili čtvrté místo, které jim patří i v celkovém pořadí.

Velmi si pochvalovali atmosféru přímo v hale. „Publikum bylo úžasné, byla jsem překvapená, protože už je to dlouho, co jsme tady bruslili, naposledy vlastně během olympijské kvalifikace před třemi lety. Navíc bylo příjemné, že nás tu bylo více z naší tréninkové skupiny, takže jsme si tuto soutěž opravdu užili, zvláště po té loňské, která se nevyvíjela tak, jak jsme si přáli,“ řekla Natálie a připomněla tak zdravotní problémy, které v minulé sezoně zabránily páru v plné síle navázat na skvělá umístění z té předchozí.

Příprava na letošní rok probíhala jak v jejich domovské italské Egně, tak na velkém pětitýdenním mezinárodním kempu tanců na ledě, který probíhal v létě v České Lípě. „Bylo skvělé, že tak obrovský kemp byl v České republice, navíc s mnoha dalšími páry, celkově nás tam bylo asi 40,“ neskrýval nadšení Filip Taschler. „Myslím, že bylo úžasné vidět, jak ostatní trénují. Užili jsme si i výlety, třeba do Prahy,“ doplnila Natálie.

Právě tento způsob přípravy, během kterého si dopřáli také volno, dodal páru chuť do krasobruslení. „Jsem moc rád, že se mi zase začalo bruslení líbit, protože po minulé sezoně jsem měl opravdu krizi. Ta sezona byla opravdu boj, ale hodně jsme se naučili,“ bilancuje Filip.

Život jsou vzestupy a pády, ale my budeme pokračovat. Naštěstí máme úžasné zázemí. Je to také poprvé, co jsem si sama vybíral lidi, se kterými chci pracovat. Věřím procesu, věřím trenérům, našemu novému kondičnímu trenérovi a skvělému terapeutovi. Můžu říct, že teď mám v životě mnohem víc štěstí. Myslím, že je čas ukázat světu skutečné bruslení, trochu se otevřít. Každý vidí jen ty lesklé šaty, make-up, ale je za tím hodně, co si lidé nedokážou představit,“ uzavírá Natálie.

V mužské části soutěže zahájili své letošní závodní působení také dva čeští zástupci. Georgii Reshtenko obsadil se ziskem 191,25 bodu celkové 13. místo, Filip Ščerba si vyjel 170,49 bodu a skončil na 19. místě.

Výsledky všech kategorií včetně protokolů jsou zde - http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2024/CSGER2024/index.htm


přidáno 2024.09.21 19:00:12

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací