Extranet

Na Czech Skate 2024 se rozdělily dvě sady medailí, svou soutěž začali i tanečníci


Ostravar Aréna už druhý den patřila krasobruslení. Potřinácté se sem sjela juniorská elita, aby závodila na Czech Skate, jednom z podniků prestižní série Junior Grand Prix.

Svou soutěž před domácím publikem má tak za sebou česká sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka, která skončila na šestém místě a vylepšila si sezonní maximum jak ve volné jízdě (82,85) , tak celkově (128,01). „Volná jízda se nám povedla, byly tam nějaké chyby u skoků, ale jinak to bylo super,“ zhodnotil bezprostředně po jízdě Vochozka. Spokojení byli i celkově. „Celkově si myslím, že se nám soutěž povedla. Obě jízdy neměly nějaký velký počet chyb dohromady, co se týče výkonu, tak jsme spokojeni,“ doplnila Cohen. Nyní se chystají pokračovat v tréninku. „Budeme měsíc v Itálii a pak pojedeme na Budapest Trophy,“ dodal Vochozka.

Celkově soutěž vyhrál čínský pár Xuangi Zhang a Wengjang Feng (145,55), před Francouzi Romane Telemaque a Lucas Coulon (139,84), bronz si odváží Kanaďané Julia Quattrocchi a Simon Desmarais (137,54).

Své medailisty už znají také junioři. Vyhrál Minkyu Seo z Koreje (224,78), druhý Patrick Blackwell (221,56) z USA a bronz si vyjel Slovák Adam Hagara (211,23).

Neztratili se ani čeští zástupci v kategorii juniorů. Nejlepším z nich byl Jakub Tykal, který skončil závod na 16. místě, ve volné dostal 96,24 bodu, celkově pak 147,82 bodu. „Předvedený výkon hodnotím velmi kladně, byly v něm malé chyby, ale atmosféra v hale byla ještě lepší, než včera, tak jsem si to hodně užil,“ hodnotil Tykal po jízdě, během níž roztleskal halu. „Během programu jsem to ani moc nevnímal, ale po něm už ano,“ řekl mladý závodník, který v juniorské kategorii jezdí teprve od této sezony. „Byl to můj první závod Juniro Grand Prix, což je úplně jiný závod, než které jsem doposud jezdil a moc se mi to líbilo,“ dodal.

O jedno místo za ním skončil Tadeáš Václavík, který za volnou dostal 91,63 a celkově 143,75 bodu. Třetí český zástupce Jan Valtera si odváží 26. místo za 80,12 bodu ve volné jízdě a 118,18 celkově.

Jako první se v pátek na led dostali tanečníci. Své rytmické tance na melodie z 50. až 70. let předvedly v jedné rozjížďce i všechny tři české páry. Nejlépe si průběžně vedou úřadující juniorští mistři republiky Eliška Žáková a Filip Mencl (46,92), kteří drží průběžné 11. místo. „Byl to náš první letošní závod, takže i přes drobnou chybku v závěru, jsme spokojeni,“ řekla po jízdě Žáková. „Volnou jízdu chceme samozřejmě před domácími diváky zajet co nejlépe, ale zároveň si ji chceme užít,“ dodal Mencl, s čím půjdou do druhé části soutěže.

Sourozenci Natálie a Filip Blaasovi jsou zatím čtrnáctí (44,28) a Lauren Audrey Baťková s Jacobem Yangem osmnáctí (36,07).

Soutěžní klání v Ostravě vyvrcholí v sobotu volnými jízdami žen od 10 hodin a volnými tanci od 16:20.

Průběžné výsledky můžete sledovat na tomto odkazu https://results.isu.org/results/season2425/jgpcze2024/.

Více informací o Czech Skate 2024 naleznete na webu www.jpgostrava.cz.


přidáno 2024.09.06 22:20:51

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací