Extranet

V Ostravě vyvrcholila krasobruslařská Junior Grand Prix, Češi se neztratili


Už počtrnácté se dostalo Českému krasobruslařskému svazu pocty, aby hostilo podnik ISU Junior Grand Prix. Z toho potřinácté se Czech Skate konalo v Ostravě.

V Ostravar Aréně se v sobotu, během posledního dne soutěží, rozdávaly dvě sady medailí.

Mezi juniorkami skončila na 12. místě ve volné jízdě i celkově (153,21 bodu) Češka Jana Horčičková. „Začátek volné jízdy byl strašný, vůbec nevím, proč jsem u lutza spadla, takže to mě samozřejmě mrzí. Ale snažila jsem se pak dát co nejvíc energie do ostatních prvků, což se, myslím, podařilo,“ zhodnotila po jízdě Horčičková s tím, že závod doma a jeho atmosféru si moc užila. Další soutěž ji čeká příští víkend na Junior Grand Prix v Bangkoku. „Tam se budu snažit zlepšit,“ dodala.

Další v pořadí Češek skončila na 18. místě Kateřina Hanušová (137,56) a Barbora Tykalová obsadila 24. příčku (119,93).

Vyhrála Kaoruko Wada z Japonska (194,14), stříbro si odváží Stefania Gladki z Francie (182,61) a bronz Korejka Yujae Kim (178,79).

Poslední sadu medailí si rozdělili tanečníci. Mezi českými páry byly nejlepší sourozenci Natálie a Filip Blaasovi, kteří obsadili 11. místo (117,07). „Vždycky je radost závodit před domácím publikem,“ shodli se. A jak hodnotili svou volnou jízdu? „Určitě pozitivně. Bylo tam pořád spoustu chyb, ať už menších, nebo těch technických větších, které nás stály body, ale jsme spokojeni,“ dodali. Další závody je čekají už za dva týdny v Ankaře.

Dalšími Čechy v pořadí byli čtrnáctí Eliška Žáková s Filipem Menclem (110,36) a šestnáctí Lauren Audrey Baťková s Jacobem Yangem (100,47).

Vyhráli Francouzi Celina Fradji a Jean-Hans Fourneaux (158,66), druzí byli Američané Katarina Wolfkostin a Dimitry Tsarevski (144,94) a bronzoví Kanaďané Layla Veillon a Alexander Brandys (144,82).

O tom, že jsou Češi úspěšnými pořadateli tohoto podniku hovoří nejen to, že se sem závody vrátily už potřinácté, ale také pozitivní zpětná vazba od účastníků, kterých byl letos rekordní počet „Reakce vedoucích týmů, kteří teď za námi chodí a loučí se, je jednoznačně pozitivní. Tradičně byli v Ostravě velice spokojení a děkují nám. Chtěl bych tedy i já poděkovat všem svým kolegům za to, jak kvalitní práci při organizaci odvedli,“ hodnotí Stanislav Židek, který je prezidentem organizačního výboru Czech Skate 2024.

Kromě toho je také předsedou pořádajícího Českého krasobruslařského svazu, tedy bedlivě sledoval výkony českých zástupců. „Myslím, že každý ze závodníků se snažil, ale někde se projevilo trochu víc chybiček, než bychom si my i oni přáli. Ale pozitivní je, že celý český tým drží pospolu, což se tu ukázalo, a věřím, že během sezony se jejich výkony vylepší,“ dodal Stanislav Židek.

Výsledky jednotlivých disciplín najdete na tomto odkazu - https://results.isu.org/results/season2425/jgpcze2024/

Více informací o Czech Skate 2024 naleznete na webu www.jpgostrava.cz.


přidáno 2024.09.07 19:39:25

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací