Extranet

O víkendu se závodilo v Bangkoku i v Bergamu


Během  uplynulého víkendu pokračovala v thajském Bangkoku série Junior Grand Prix. Rovnou z Ostravy se tam přesunuli také Jana Horčičková a taneční pár Eliška Žáková s Filipem Menclem.

Juniorky si soutěžní led v Thajsku vyzkoušely jako první. Jana si v této části programu vyjela 48,45 bodu a byla průběžně třináctá. Stejné umístění s počtem 90,37 bodu si vyjela i ve volné jízdě. V celkovém součtu 138,82 bodu to stačilo na konečné 12. místo. "Poprvé v životě jsem jela dvě junior grand prix za sebou a na dvou různých kontinentech, takže to je pro mě velká zkušenost do budoucna. Moc mě mrzí chyba u mého trojitého lutza, ale snažila jsem se bojovat až do konce a dát do toho všechno co jsem mohla. Teď se budu připravovat tři týdny na závod Budapest Trophy kde se pokusím ukázat své maximum," zhodnotila po závodě.

Tanečníci Eliška Žáková s Filipem Menclem si v rytmickém tanci vybojovali deváté místo a získali 47,43 bodu. Ve volném tanci si pak vyjejli 72,53 a skončili desátí, stejné místo jim pak patřilo i v celkovém pořadí se součtem 119.96 bodu. "Poprvé jsme si vyzkoušeli, jaké to je, jet dvě juniorské grand prix back to back. S naším výkonem jsme celkem spokojení, dali jsme do toho vše, a s tím co jsme měli, tak jsme bojovali. Teď máme měsíc do dalšího závodu, a chceme se pověnovat technice a malinkým změnám v programech. Moc se těšíme na další závod, kde ukážeme progres s našimi novými programy," uvedl pár po soutěži.

Celkové výsledky JGP v Bangkoku včetně protokolů zde - https://results.isu.org/results/season2425/jgptha2024/

 

O víkendu závodili také senioři a to na Lombardia Trophy v italském Bergamu. České barvy zde hájila sportovní dvojice Barborba Kucianová s Martinem Bidařem a Eliška Březinová. Česká závodnice si připsala už druhý start v sezoně, s celkovým počtem 116,86 bodu skončila devatenáctá.

Bára s Martinem měli v Bergamu pro letošek svou premiéru a se součtem 136,37 bodu zahájili sezonu na osmém místě. "Závod nám nevyšel úplně podle našich představ, ale byl to první závod a věříme, že v dalších závodech se projeví naše letní příprava. Zkusili jsme poprvé zařadit všechny trojité hody, skoky i trojitého twista. Věděli jsme, že to bude trošku risk, ale chtěli jsme si to zkusit hned na začátku sezony. Za měsíc nás čeká závod v Dundee a tam už snad bude méně chyb," řekl pár po závodě.

 

Celkové výsledky Lombardia Trophy včetně protokolů zde - https://www.fisg.it/upload/result/6511/online/index.htm

 


přidáno 2024.09.16 12:33:31

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací