Extranet

Soutěž Díky, trenére! zná osmičku finalistů, krasobruslení má svou zástupkyni


Soutěž o nejlepšího trenéra mládeže pořádá sportovně-společenská akce Díky, trenére. „Cílem této soutěže je ocenit trenéry, kteří motivují mladé lidi ke sportu a jsou jejich vzorem. Tato záslužná činnost není společensky ani finančně oceněna tak, jak by měla být. Proto chceme poskytnout prostor všem, kteří chtějí poukázat na záslužnou činnost trenérů ve svém okolí a touto formou jim poděkovat,“ vysvětluje Petr Rydl, zakladatel akce Díky, trenére z agentury Konektor.

Odborná porota letos vybírala TOP 16 trenérů z více než 500 nominací a mezi kandidáty na titul Trenér mládeže 2024 je 6 žen a 10 mužů. Jediným sportem, který má mezi 16 semifinalisty více než jednoho zástupce, je judo se dvěma trenéry. Dále jsou mezi kandidáty kouči z fotbalu, atletiky či volejbalu, ale také amerického fotbalu, krasobruslení, basketbalu, požárního sportu, triatlonu, moderní gymnastiky, rugby, vodního póla, dance school, softballu a lakrosu. Celkově tedy převažují letní sporty.

Mezi letošní nejlepší osmičku se dostala také Anna Velichová, krasobruslařská trenérka působící v klubu Spartak Žebrák. Anna Velichová se krasobruslení věnuje již 5 let jako trenérka, ale její láska k tomuto sportu začala už v deseti letech, kdy si krasobruslení poprvé vyzkoušela. I přes zdravotní problémy, které jí bránily v jiných sportech, ji bruslení okamžitě uchvátilo. Z dětské nadšené bruslařky se časem stala nejen závodnicí, ale i trenérkou, která dnes ve svém volném čase vede téměř 50 dětí ve věku 4 až 15 let. „Je úžasné vidět radost v dětských očích, když se jim něco povede. A když mi v podvečer volá osmiletá holčička, aby se poradila s piruetou, a my spolu probereme i domácí úkol, vím, že má tato práce opravdu smysl," říká. Více o ní se dovzíte zde na webu akce, kde je také její medailonek.

Vyvrcholením celé akce bude Den trenérů mládeže, který se uskuteční 2. listopadu v Praze v UNYP Aréně na Podvinném mlýně. Finalisté spolu se svými svěřenci předvedou ukázku nacvičených sportů a zapojí se do několika soutěží. Ocenění trenéři získají příspěvky na činnost klubu a rozvíjení svých trenérských schopností v celkové výši 155 tisíc korun. Vítěz si navíc odnese titul Trenér mládeže 2024. Událost je otevřená nejen podporovatelům trenérů, ale také široké veřejnosti. Akce začíná v 10:00 a návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, a to včetně účasti celé řady sportovních osobností.

Držíme palce! Více informací o soutěži na oficiláním webu akce www.dikytrenere.cz


přidáno 2024.10.16 11:17:18

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací