Extranet

Projekt činnosti sportovních center mládeže - krasobruslení


New Page 1

 Vážení sportovní přátelé,

 

v souladu s Vaším požadavkem v rámci diskusního fóra na stránkách ČKS, bych Vám rád vysvětlil podmínky fungování SCM krasobruslení (Sportovních center mládeže) schválených Ministerstvem školství a tělovýchovy (MŠMT).

Po dohodě s GS ČKS jsem připravil obsáhlejší podklad, který má snahu oblast činnosti SCM dostatečně vysvětlit. Dovoluji si však podotknout, že pravidelně je celá oblast SCM, ST (Sportovních tříd), PRTM (Projektu rozvoje talentované mládeže) součástí každoročních zpráv předsedy Trenérského úseku ČKS na poradách předsedů klubů a VH ČKS.

Nicméně vám ve zkrácené formě postupuji vypracovaný Projekt činnosti sportovních center mládeže v krasobruslení na období 2005 – 2006 (viz Dokument).

Projekt je zpracován dle vydané osnovy a nově platných Zásad MŠMT č.j. 12 200/04-50. Vzhledem k tomu, že se jedná o zimní sport a rovněž pravidla Mezinárodní bruslařské unie stanovují věková kritéria vždy k 1. 7. běžného roku, jsou schvalovaná kádrová složení jednotlivých SCM vždy k tomuto datu.

Složení, včetně návazných finančních prostředků, vždy prochází schvalovacím procesem Předsednictva ČKS, které vychází z návrhů Trenérského úseku ČKS, jež je rovněž za činnost SCM zodpovědný.

 

V rámci ČKS jsou dislokována 2 SCM:

1)                            SCM Ostrava s regionálním působením pro severní Moravu a Slezsko, jako i Zlínsko a to pro všechny krasobruslařské kategorie. V současné době jsou členy sportovci sólových kategorií ze 7 spolupracujících sportovních klubů.

2)                            SCM Brno s působností na území města Brna rovněž pro kombinaci všech krasobruslařských kategorií. Sportovci jsou všichni členy TJ Stadion Brno.

 

Současně bych uvedl na pravou míru poznámku z DF ze dne 17.2. („Jarka“), že  již dlouhodobě působí v rámci MŠMT „Vysokoškolské sportovní centrum – sekce krasobruslení". Toto VSC zastřešuje kategorii dospělých i mládeže. Především v oblasti mládeže se členové rekrutují nejen z oblasti středních Čech, ale rovněž i z oblastí dalších. Dobře je zde fungující i systém „sparingpartnerů“, kteří mají příležitost, za stanovených podmínek, participovat na společných trénincích.

Jedním z úkolů SCM je i doplňování tohoto resortního VSC MŠMT Praha, ale především reprezentačních družstev všech kategorií.

            Pro zájemce o širší informaci sděluji, že tyto jsou zveřejněny v části „Dokumenty“ webových stránek ČKS.

 

            Děkuji za váš zájem a jsem s úctou

 

            Ing. Stanislav Žídek                                                    

            předseda Trenérského úseku ČKS                                             
přidáno 2005.02.28 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací