Extranet

ISU SH - důležitá informace předsedkyně ČKS


Předsedkyně ČKS důrazně žádá všechny trenéry a rozhodčí, aby se náležitě seznámili s dokumentem "Sólo a SD - 2006/2007 - Změny pravidel po Kongresu ISU (aktualizované překlady textů, které ISU vydala jako Communication 1396 a 1397)". Zkušenosti ze soutěží Českého poháru sezóny 2006/07 ukazují, že ne všichni trenéři a choreografové se daným dokumentem řídí, a proto se v programech některých bruslařů a bruslařek objevují prvky, které neodpovídají požadavkům (ve výsledkových protokolech pak zákonitě takovým prvkům není přiřazena žádná hodnota). Technický sbor se musí řídit pravidly uvedenými v daném dokumentu, proto je více než žádoucí, aby trenéři, choreografové a potažmo i soutěžící přesně věděli, jaké charakteristiky zvyšují obtížnosti jednotlivých prvků.
Rozhodčí se při hodnocení technických elementů musí řídit uvedenými aktualizovanými tabulkami srážek. Je třeba, aby byly náležitě hodnoceny i jednotlivé programové komponenty (viz dokument "ISU SH - překlad pravidel ISU pro sólo a SD", z 20.6. 2005, část 2., „ Body za komponenty programu (přehled kritérií)“).
Oba dokumenty najdete v sekci ISU systém hodnocení.

PhDr. Věra Tauchmanová,
předsedkyně ČKS
přidáno 2006.11.15 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací