Extranet

Mistrovství světa juniorů 2009, Sofia (BUL)


MICHAL BŘEZINA JE VÍCEMISTREM SVĚTA!!!
Petr Coufal skončil na výborném dvacátém místě.
Lucka Myslivečková a Matěj Novák se poprvé na MSJ probojovali do první desítky a jsou osmí!
Saša Herbríková a Lukáš Ovčáček ve sportovních dvojicích 17.
Kristina Kostková celkově 41.

Kompletní výsledky šampionátu najdete průběžně zde.

Ve volné jízdě Michal Březina udržel druhé místo za obhájcem titulu Adamem Ripponem z USA a ziskem 204,88 bodu získal historicky první medaili pro Českou republiku ze soutěží MSJ (v roce 1978 získala pro tehdejší Československo stříbro sportovní dvojice Jana Blahová - Luděk Feňo)!!! Navíc jeho náskok na třetího v pořadí je více než dvacetibodový. Michal předvedl ve volné jízdě 7 trojitých skoků včetně dvou 3 Axelů a nasbíral za ní přes 133 bodů.
Skvělou formu potvrdil i náš druhý zástupce v soutěži juniorů Petr Coufal, který zajel 18. nejlepší volnou jízdu obsahující 5 trojitých skoků. Celkově Petr nasbíral 143,45 bodu a při prvním velkém startu na šampionátech ISU je z toho dvacáté místo.

Po výborně zvládnutém originálním tanci se Lucie Myslivečková a Matěj Novák posunuli na 8. místo (v OT dokonce sedmí - 49,18 bodu a osobní rekord ISU!) a ve volných tancích pak toto pořadí udrželi (volný tanec byl desátý nejlepší). Jejich celkový bodový součet je 146,04 bodu. Pro příští MSJ tedy vybojovali účast pro dva taneční páry a stejné dvojnásobné zastoupení budeme mít i v soutěži juniorů.

V soutěži sportovních dvojic udrželi Alexandra Herbríková a Lukáš Ovčáček 17.místo z krátkých programů a soutěž zakončili v osobním rekordu ISU 98,26 bodu.

V soutěži juniorek bohužel Kristina Kostková v krátkém programu upadla v kombinaci při trojitém toeloopu a s bodovým ziskem 31,06 skončila v KP čtyřicátá. Ve volných jízdách jí tedy neuvidíme

Všem našim účastníkům děkujeme za předvedené výkony a bojovnost a blahopřejeme k dosaženým úspěchům!!

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2009.02.27 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací