Extranet

Mistrovství světa 2009, Los Angeles


TOMÁŠ VERNER ČTVRTÝ!!!

Tomáš Verner potvrdil i ve volných jízdách mužů, že přijel do Los Angeles výborně připraven a obhájil čtvrté místo z krátkých programů, navíc medaile byla hodně blízko. Tomáš se uvedl parádní kombinací 4T + 3T, přidal dva trojité axely a tři další trojité skoky. Bohužel úplně na konci jízdy ubral u lutze v kombinaci a sólového flipa jednu otáčku, ale ani to nic nezměnilo na výborném dojmu z jeho výkonu, protože kazili i jiní. Brian Joubert se po pádu při dvojitém axelu na konci jízdy dokonce propadl z vedoucí pozice na konečné třetí místo. Mistrem světa se stal po téměř bezchybné jízdě američan Evan Lysacek.
Tomáš navíc vybojoval pro Českou republiku dvojnásobné zastoupení na zimních Olympijských hrách 2010 ve Vancouveru!! Za rok v Kanadě se tedy můžeme těšit (pokud se nestane nic mimořádného) na parádní českou účast Tomáše Vernera i Michala Březiny. A konečně čtvrté místo znamená i Tomášovu účast v závěrečné nedělní exhibici.

Lucka Myslivečková a Matěj Novák mají za sebou premiéru na Mistrovství světa, po nadějném úvodu a sedmnáctém místě po povinných tancích se postupně propadli v originálním a volném tanci na konečné 21.místo. I tak je postup do finále hned při první účasti na MS úspěchem. Jejich celkový zisk je 142,99 bodu.

Mistrovství světa už bohužel skončilo i pro Nellu Simaovou. V krátkém programu spadla u trojitého lutze a krátce po něm pak skončila pouze jednoduchý axel, trojitý toeloop byl v pořádku. Bodový součet 37,44 nemohl v žádném případě stačit na postup do finále a v konečném součtu znamenal 30.místo (o dvě místa vylepšila svůj výsledek z Göteborgu).

Kompletní výsledky šampionátu najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2009.03.28 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací