Extranet

Nebelhorn Trophy 2009 - Myslivečková, Novák vybojovali ZOH


Michal Březina skončil na Nebelhorn Trophy 2009 na třetím místě.
Lucka Myslivečková a Matěj Novák vybojovali pro Českou republiku další místa na ZOH 2010.
Nella Simaová těsně za postupem.

Michal Březina dokončil letošní ročník Nebelhorn Trophy s výborným bodovým ziskem 205,34 bodu a nestačil pouze na očekávaného vítěze Stephana Lambiela ze Švýcarska a na překvapení soutěže z Ruska, Ivana Tretjakova, který Michala přeskočil o necelý jeden bod. Už teď se těšíme na Březinova další vystoupení v rámci soutěží Grand Prix v Japonsku a Kanadě, a ještě před tím na Finlandia Trophy.

Lucie Myslivečková a Matěj Novák zajeli výborně všechny tři části soutěže a skončili na celkovém šestém místě s bodovým ziskem 148,47 bodu. Důležitější však je, že mezi páry usilujícími o doplňkovou olympijskou kvalifikaci skončili na druhém místě a pro Českou republiku tak vybojovali místo v soutěži tanečních párů na ZOH 2010.

V kategorii žen utekl Nelle Simaové přímý postup o pouhé čtyři body a zaujímá místo druhé náhradnice. Ale šance na účast na ZOH tady stále je při očekávaném nevyužití kvótních míst některými zeměmi. Nella Simaová získala 119,60 bodu, když vyskákala vše, co měla naplánováno bez jediné chyby (např. ve volné jízdě obdržela čtvrtou nejvyšší známku za technické elementy!!), ale bohužel dolů v celkovém pořadí jí srazily nižší známky za programové komponenty.

Kompletní výsledky najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2009.09.26 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací