Extranet

Grand Prix NHK Trophy, Nepela, Nice, NRW


Seniorská Grand Prix 2009 pokračovala čtvrtým dílem, tradiční NHK Trophy v japonském Naganu.

Michal Březina dnes zajel fantastickou volnou jízdu, která ho katapultovala ze šestého pořadí po krátkém programu až na konečné třetí místo (ve volné jízdě byl přitom druhý a obdržel jasně nejvyšší známky za elementy). Michal si navíc vytvořil osobní rekord ISU, jak v krátkém programu (70,80 bodu), tak ve volné jízdě (146,68 bodu) a samozřejmě i celkově, když získal 217,48 bodu. Kromě výborného bodového zisku získat i skalpy takových borců jako Daisuke Takahashi, Jeremy Abbott, Takahiko Kozuka nebo poprvé v životě i skalp svého věčného rivala z juniorských soutěží a současného mistra světa juniorů Adama Rippona.
Pro Českou republiku je to navíc i druhá medaile ze soutěží Grand Prix 2009, kdy Michal navázal na nedávné stříbro Tomáše Vernera z Paříže.

Lucie Myslivečková a Matěj Novák skončili celkově na devátém místě konečného pořadí soutěží tanečních párů.

Výsledky najdete zde.

Kromě Grand Prix v Japonsku se o víkendu konala i velká řádka mezinárodních soutěží s hojnou účastí našich sportovců. Výborně si v Piešťanech na Memoriálu Ondreje Nepely vedli Kamila Hájková s Davidem Vincourem, kteří skončili na třetím místě. V soutěži mužů byl Pavel Kaška desátý a Barbora Švédová jedenáctá.
V Nice skončila Martina Bocek na 22.místě.
V Dortmundu pak při taneční NRW Trophy pronikly všechny naše páry do první desítky.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2009.11.08 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací