Extranet

Mistrovství světa juniorů 2011


ČLÁNEK BUDEME AKTUALIZOVAT

Klára Kadlecová a Petr Bidař obsadili na Mistrovství světa juniorů 2011 osmé místo se ziskem 117,24 bodu, když v obou částech soutěže byli devátí. Dnes zajeli v podstatě čistou volnou jízdu (tentokrát se povedl i odhozený trojitý flip bez pádu) a právě to znamenalo posun před jeden z chybujících ruských párů. Příští rok tedy bude moci Česká republika vyslat na MSJ v Minsku dvě sportovní dvojice.

Petru Coufalovi se bohužel volná jízda nevydařila, obsadil v ní až 21.místo a v celkovém pořadí klesl na devatenácté místo se ziskem 144,03 bodu. V krátkém programu byl Petr Coufal sedmnáctý. Znamená to, že i v příštím roce bude muset český junior absolvovat kvalifikaci.

Po kvalifikačních soutěžích sólistů a tanečních párů začaly dnes "ostré" soutěže krasobruslařů na Mistrovství světa juniorů 2011 v Gangneung City (Jižní Korea).

Sportovní dvojice Klára Kadlecová a Petr Bidař obsadila v krátkém programu deváté místo se ziskem 42,90 bodu a bez problémů se dostala do zítřejších volných jízd.

Bohužel, odpoledních krátkých tanců se nemohli zúčastnit Karolína Procházková a Michal Češka, protože jim do dnešního dne nebyla letecká společnost schopna doručit zavazadla, ve kterých byly všechny soutěžní kostýmy a brusle. Odlet z Prahy byl přitom již v sobotu. Vzhledem k tomu, jak se vyvíjí soutěž tanečních párů by naši sportovci určitě bojovali o místo v desítce nejlepších, možná i mnohem výše.

Jako poslední z našich tedy zasáhne do bojů MSJ ve čtvrtek v noci našeho času Petr Coufal v soutěži juniorů, který do hlavní soutěže postoupil suverénně z kvalifikace. Pro krátký program si Petr Coufal vylosoval startovní číslo 13, do volných jízd postoupí dvacet čtyři nejlepších.

Průběžné výsledky šampionátu najdete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2011.03.05 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací