Extranet

JGP Innsbruck


Pátá soutěž série juniorské Grand Prix 2011 byla zároveň testovací soutěží pro první zimní Olympijské hry mládeže v rakouském Innsbrucku.

Oba naše páry, Klára Kadlecové s Petrem Bidařem v soutěži sportovních dvojic i Karolína Procházková s Michalem Češkou v tancích na ledě, obsadily shodně osmá místa. Sólistům se po pokažených volných jízdách vedlo mnohem hůře. Petr Coufal byl celkově třináctý a Eliška Březinová sedmnáctá.

Klára Kadlecová a Petr Bidař obsadili osmá místa v obou částech soutěže a do sezóny vstoupili slušným bodovým ziskem 120,94 bodu. Krátký program Kláry s Petrem si můžete prohlédnout zde, volnou jízdu zde.

Karolína Procházková s Michalem Češkou skončili desátí v krátkém tanci a šestí ve volném tanci. Michal bohužel už od příjezdu do Insbrucku bojoval s nachlazením a vysokými teplotami, a proto v jejich případě šlo spíše o to soutěž přežít než bojovat o výrazné posuny osobních maxim. Nakonec ale nebyli daleko od svých nejlepších osobních bodových zisků ISU z volného tance i celkově (115,58 bodu a osmé místo). Krátký tanec Karolíny s Michalem najdete zde, volnou jízdu zde.

Výborně vstoupil do soutěže juniorů Petr Coufal. Předvedl čistý krátký program, získal za něj 56,15 bodu a v nabité konkurenci byl na průběžném šestém místě. Znamenalo to, že si poprvé v soutěžích juniorské Grand Prix vybojoval postavení v poslední rozjížďce ve volncýh jízdách, což na něho bohužel dolehlo a volnou jízdu totálně pokazil. Byla až šestnáctá a znamenala pokles na celkové třinácté místo se ziskem 135,81 bodu. Krátký program Petra Coufala si přehrajte zde. Pro silnější nátury je pak zde i volná jízda.

Eliška Březinová bohužel předvedla něco podobného jako Petr Coufal. Krátký program juniorek zajela slušně. Škoda bylo pouze chyby při úvodním axelu (pouze jednoduchý, místo dvojitého), která jí stála umístění okolo desátého místa. Se ziskem 34,55 bodu byla šestnáctá. Bohužel den poté přišla totálně pokažené volná jízda (až 21.), ale naštěstí díky náskoku z krátkého programu sestup pouze o místo na konečné sedmnácté se ziskem 87,49 bodu. Krátký program Elišky Březinové najdete zde, volnou jízdu zde.

Kompletní výsledky JGP v Innsbrucku naleznete zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2011.10.01 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací