Extranet

JGP Linec (Rak.)


Třetí soutěž série juniorské Grand Prix 2012 proběhla v Linci (Rakousko) a znamenala i ostrý start do sezóny pro českou reprezentaci.

Nejlepšího umístění z našich zástupců se dočkal Petr Coufal, kterého dělili pouze setinky od bronzové medaile. Čtvrtým místem vybojoval své zatím nejlepší umístění v seriálu JGP a navíc si ziskem 175,72 vytvořil osobní rekord a své maximum z MS juniorů 2013 překonal o více než 14 bodů. Blahopřejeme!
Petr Coufal zajel velmi dobrý krátký program, vyskákal všechny plánované skoky a se ziskem 56,85 bodu (jen těsně za svým osobním rekordem) byl na průběžném pátém místě. Krátký program Petra najdete zde.
Ve volné jízdě pak Petr Coufal vyskákal šest trojitých skoků (a všechny čistě), přidal i kvalitní piruety a krokovou pasáž a osobní rekord ve volné jízdě si posunul na výborných 118,87 bodu. Petrovu volnou jízdu si pusťte zde.

Podařený vstup do soutěže měli i naši tanečníci Karolína Procházková s Michalem Češkou, kteří za krátký tanec získali 46,31 bodu a byli průběžně šestí. Krátký tanec Karolíny a Michala najdete zde.
Velmi dobrý výkon podali Karolína s Michalem i ve volném tanci, kde ale bohužel došlo k přerušení jejich programu, protože se na ledě objevila část kostýmu. K tomu přibyly ještě problémy se správným puštěním hudby po přerušení a další srážky za dlouhou zvedačku a prvek navíc. Přesto, že Procházková s Češkou ani jednou nespadli a všechny prvky předvedli na vysoké úrovni, tyto srážky v obou částech soutěže znamenali celkové sedmé místo se ziskem 113,58 bodu. Bez započtených srážek by byli čtvrtí.
Volnou jízdu Karolíny s Michalem si prohlednéte tady.
Přejeme více štěstí příští týden v Istanbulu!

Bohužel na výkony Procházkové s Češkou a Coufala nenavázala Eliška Březinová. V krátkém programu spadla u 2A a v kombinaci následovalo po 3T protočení. Eliška získala za svůj krátký program 36,17 bodu, což při velmi špatné úrovni soutěže nakonec stačilo na slušné 14.místo. Krátký program Elišky Březinové shlédnete zde.
Skokanské trápení pokračovalo i ve volné jízdě, kde se povedl pouze jeden 2A a jediný skok se třemi otáčkami (3T) Eliška tak, tak ustála. Volná jízda Elišky Březinové je tady.
Elišce přejme, ať se jí vstup do seniorské sezóny za 14 dní při Nebelhorn Trophy podaří mnohem lépe.

Již v příštím týdnu můžete v Istanbulu držet palce Elizavetě Ukolové, Tomáši Kupkovi a znovu tanečnímu páru Karolína Procházková / Michal Češka.

Kompletní výsledky JGP v Linci jsou zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2012.09.16 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací