Extranet

JGP Istanbul (TUR)


V tomto týdnu probíhá čtvrtý díl seriálu soutěží juniorské Grand Prix ISU pro rok 2012 v tureckém Istanbulu. Českou republiku odletěli reprezentovat Elizaveta Ukolova, Tomáš Kupka a taneční pár Karolína Procházková / Michal Češka.

Karolína Procházková a Michal Češka jsou po krátkých tancích na 8.místě průběžného pořadí se ziskem 48,80 bodu, což je jejich osobní rekord, a mohlo to být ještě lepší, pokud by Karolína mírně neškobrtla v krokové pasáži po kružnici, která tak měla stupeň obtížnosti 1. V programových komponentech je jejich známka pátá nejlepší. Krátký tanec Karolíny a Michala je zde.
V dobývání rekordů pokračovali Karolína s Michalem i ve volném tanci, za něj získali 69,80 bodu, a to znamenalo v součtu s krátkým tancem nový osobní rekord ISU 118,60 bodu a posun na sedmé místo konečného pořadí. Škoda malé srážky za dlouhou zvedačku, jinak předvedli většinu prvků úrovně 3 nebo 4 s kladným hodnocením.
Volný tanec Karolíny a Michala najdete zde.

Jako první zasáhla do soutěží svým krátkým programem v kategorii juniorek Elizaveta Ukolova. Bohužel podobně jako při prověrkách se nevydařila úvodní kombinace 3Lz+2T, protože po Lutzovi následoval pád. Naštěstí byl skok dotočený. Tato chyba odsunula Elizavetu na průběžné 17.místo se ziskem 36,11 bodu. Krátký program Elizavety Ukolove si prohlédněte zde.
V pátek večer ale zajela Elizaveta skvělou volnou jízdu, která jí katapultovala na 8.místo konečného pořadí se ziskem 117,52 bodu, čímž o téměř sedm bodů vylepšila svoje osobní maximum ISU z MS juniorů 2012. I její bodový zisk z volné jízdy, 81,41 bodu, je osobním rekordem ISU. Ve volné jízdě Elizaveta vyskákala čtyři trojité skoky, tři z nich v kombinaci, dokonce 2x čistý trojitý Lutz a také všechny prvky obtížnosti u ostatních prvků byly v úrovni 3 nebo 4. Blahopřejeme!
Elizavetinu volnou jízdu si určitě nenechte ujít na tomto odkazu.

Podobnou chybou jako Elizaveta se ve čtvrtečních večerních krátkých programech juniorů prezentoval i Tomáš Kupka, kde byl ale 3Lz bohužel i ponížený a logicky také následoval pád. Následující 3F se již povedl. Tomáš Kupka získal za krátký program 38,67 bodu a je průběžně devatenáctý. Krátký program Tomáše Kupky je ke zhlédnutí tady.
Volnou jízdu Tomáše Kupky si prohlédněte zde.
Tomáš v ní neudělal žádnou závažnější chybu, povedl se i trojitý Lutz, pouze u 3F si dotkl rukou ledu a po 3S nevyšel 2T, ale pouze jednoduchý. Ve volné jízdě nasbíral Tomáš Kupka 87,45 bodu a celkově získal 126,12 bodu. V konečném pořadí to znamenalo posun na 14.místo a 12.nejlepší volnou jízdu.

Kompletní výsledky JGP v Istanbulu jsou zde.

Karel Oubrecht, GS
přidáno 2012.09.22 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací